fbpx
Skip to main content
uvo

ŠOKANTNO: Žena razvila TEŠKU INFEKCIJU lobanje zbog ČIŠĆENJA UHA štapićima

Foto: Profimedia
Štapiće za uši često koristimo na pogrešan način

Štapići za uši su jedan od omiljenih higijenskih proizvoda koji se može koristiti u više svrha.

Već decenijama lekari upozoravaju na opasnost korištenja štapića za čišćenje ušiju. Američka akademija za otorinolaringologiju ažurirala je savete za održavanje higijene ušiju i još jednom apelovala na ljude da ne čiste uši štapićima.

Moraš da razlikuješ PERUT i običnu SUVOĆU TEMENA - ako ih tretiraš isto, nastaće HAOS na glavi! (VIDEO)

Moraš da razlikuješ PERUT i običnu SUVOĆU TEMENA - ako ih tretiraš isto, nastaće HAOS na glavi! (VIDEO)

ČAK SU JOJ I TANGE BRENDIRANE: Karleuša se pohvalila Guči cirkonima - trakice nikad tanje! (FOTO)

ČAK SU JOJ I TANGE BRENDIRANE: Karleuša se pohvalila Guči cirkonima - trakice nikad tanje! (FOTO)

Svakodnevna navika čišćenja uha pamučnim štapićima skoro je bila smrtonosna za 37-godišnju Jasmin, prenosi "That's life".

Jasmin je ispričala kako je godinama pre toga patila od laganog gubitka sluha i "zujanja" u levom uhu, a onda je počela da oseća i tupu bol prilikom čišćenja uha. Nakon što je gubitak sluha postao ozbiljniji i više nije čula ni svoje sinove kada bi joj nešto rekli, odlučila je da ode doktoru, koji joj je dao antibiotike misleći da je reč o infekciji, no ništa se nije promenilo.

uvo
uvo
Foto: Profimedia

Nakon nekog vremena i istih simptoma, pojavila se krv, pa joj je muž rekao kako mora otići opet doktoru, koji joj je na kraju preporučio testiranje sluha koje je dalo rezultate da Jasmin pati od umerene gluvoće u levome uhu.

S obzirom da je u to vreme imala samo 37 godina, doktor ju je svejedno predložio predled specijaliste za uho, grlo i nos, otorinolaringologu, koji joj je nakon obavljenoga CT-a rekao "Trebali ste doći kod mene pre četiri ili pet godina."

Objasnio joj je kako ima tešku bakterijsku infekciju koja je zahvatila deo lobanje iza uha. "Vi morate na operaciju odmah", rekao joj je. 

Nakon operacije doktori su došli do zaključka kako je prilikom čišćenja ušiju, Jasmin preduboko gurala higijenske štapiće pa je komadić pamučnoga vrha ostao odlomljen u uhu pa se tu stvorila infekcija.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
8 Beograd