fbpx
Skip to main content
venčanje

"NISU MI DALI DA JEDEM, PIJEM I SEDNEM DESET SATI!" Ispovest devojke koja je unajmljena da fotografiše venčanje, a potom doživela PONIŽENJE KAKVO NE PAMTI!

Foto: Profimedia
Neviđeno!

Priča anonimne fotografkinje postala je viralna nakon što je sa korisnicima društvenih mreža podelila detalje kako je brisala slike na venčanju svog prijatelja, nakon što se se mladoženja “povampirio”. Priču je objavila fotografkinja čije je korisničko ime na "Reditu" Icy-Reserve6995, piše Petapixel.com.

Žena je objasnila da se bavi negom i friziranjem pasa i da često stavlja slike ljubimaca svojih klijenata na “Fejsbuk” i “Instagram”. Pozvana je na venčanje svog prijatelja, ali ju je on potom zamolio da fotografiše venčanje. Pristala je i prihvatila da uradi posao po nižoj ceni.

- Prijatelj mi se oženio pre nekoliko dana i u želji da uštedi novac zamolimo me da snimam. Rekla sam mu da to nije moja jača strana, ali me ubedio navodeći da ne mari ako (fotografije) nisu savršene: bili su ograničeni budžetom i pristala sam da snimam za 250 dolara, što je ništa za 10-časovni događaj - piše fotografkinja.

Venčanje
Venčanje
Foto: Profimedia/ilustracija

Na dan venčanja, vozila se sa nevestom po raznim lokacijama da zabeleži pripreme pre dolaska na mesto proslave i pokrivanja ceremonije. Do incidenta je došlo tokom prijema, kad su porasla očekivanja mladoženje.

Počela sam oko 11 ujutro i trebalo je da završim oko pola 8 uveče. Oko 5 popodne služila se hrana i rečeno mi je da ne mogu da pauziram da jedem jer treba da budem fotograf – štaviše, nisu mi sačuvali mesto ni za jednim stolom.

Postajala sam sve umornija i u ovom trenutku zažalalila što ovo radim skoro ni za šta. Bilo je i neverovatno toplo, na lokaciji je legija starih osoba i kao da je 48 stepeni a nema klime. Konačno, dobila je priliku da razgovara sa mladoženjom ali je zbog toga izgubila takt. Rekla sam mladoženji da treba da pauziram 20 minuta da nešto pojedem i popijem. Nije bilo otvorenog bara ili nečeg sličnog, nisam mogla da dobijem ni vodu, a dve flaše vode koje sam ponela odavno su se ispraznile. A on mi kaže ili da budem fotograf ili da odem bez para.

Pored vrućine, gladi, generalne nervoze usled okolnosti, pitala sam ga da li je siguran (u to što kaže). Rekao je da jeste, pa sam obrisala sve fotografije koje sam načinila ispred njega i otišla govoreći kako nisam više fotograf. Žena je navela da je na originalnu pozivnicu za venčanje kao gost uzvratila odgovorom da će prisustvovati  i izabrala je svoju večeru, ali ju je mladoženja "očigledno sklonio jer više nije bila gost već deo unajmljenog osoblja".

venčanje
venčanje
Foto: Profimedia

Spor oko fotografija sa venčanja od tada je postao viralan, a komentara je na "Reditu" bilo više oko 2.300 pre nego što je slučaj dospeo u medije. A komentatori su uglavnom izrazili podršku ženi.

- Za tu cenu ne bih ni razmotrio to kao posao, više kao uslugu. To što si prestala da budeš zvanica zato što im činiš uslugu je prosto zapanjujuće - naveo je jedan.

“Dvestapedeset dolara je ništa za količinu sati koje si radila", "Nažalost, ljudi koji najmanje plaćaju su obično oni koji žele najviše", "Ja kad sam snimala venčanja bukvalno su me mlada i mladoženja terali da sednem i jedem i pijem, ne samo zato što je to u ugovoru, već zato što su me poštovali kao ljudsko biće", "Žao mi je što si se opekla o ovog ‘prijatelja", glasio je drugi komentar. Treći je poručio da ako ipak želi da sačuva fotografije, možda ih može povratiti sa kartice.

 

Vremenska prognoza
Mist
0 Beograd