fbpx
Skip to main content
oblog

Svinjska mast pomaže kod GINEKOLOŠKIH PROBLEMA: Samo OVAKO PRIPREMLJENA ima brojna lekovita svojstva

Foto: YouTube printscreen/atina olimp
Pored primene u ishrani, svinjska mast se u Rusiji koristi i za lečenje pojedinih zdravstvenih tegoba, bilo da je reč o ginekološkim problemima, bronhitisu, hemoroidima, opadanju kose, kašlju ili sinusima...

Dobro nam je svima poznato da se svinjska mast koristi u kulinarstvu. Pored tog najšire upotrebljavanog segmenta, manje je poznato da se koristi i u kozmetici, ali i prilikom alternativnog lečenja, tj. u narodnoj medicini.

U poslednje vreme se povela neka vrsta kampanje protiv nje, jer su mnogi naučnici tvrdili da izaziva holesterol i da je štetna za zdravlje. To delimično i odgovara istini, ali samo tada ako se preterano i svakodnevno konzumira.

Odnosno, ako se konzumira pravilno i u manjim količinama nema mogućnosti da naškodi, baš naprotiv. Svinjska mast je uistinu produkt iz prirode i nema potrebe da se ljudi boje nje.

PREDVIDEO HIROŠIMU, HITLERA I KOVID: Nostradamus je tvrdio da je OVO poslednja godina koju će čovečanstvo doživeti

PREDVIDEO HIROŠIMU, HITLERA I KOVID: Nostradamus je tvrdio da je OVO poslednja godina koju će čovečanstvo doživeti

SUPER REŠENJE ZA FLEKE OD ČAŠA: Na ovaj način LAKO ćete se OSLOBODITI tragova na stolu (VIDEO)

SUPER REŠENJE ZA FLEKE OD ČAŠA: Na ovaj način LAKO ćete se OSLOBODITI tragova na stolu (VIDEO)

U Rusiji veruju da je svinjska mast bolja od lekova i koriste je za lečenje raznih zdravstvenih problema kao što su: ginekološki, bronhitis, hemoroide, kašlj i upalu sinusa. Međutim, zaustavlja i opadanje kose! Preporučujemo nekoliko recepata.

Ginekološki problemi

Svinjska mast se često koristi kada žene imaju upalu jajnika kao i neprijatan sekret. Kod ovog tretmana potreban je tampon od sterilne gaze, koji se potopi u svinjsku mast i drži u vagini tokom noći, a tretman treba da traje nedelju dana.

Svinjska mast
Svinjska mast
Foto: Profimedia

Protiv kašlja i bronhitisa

Kod dece se često koristi kao lek protiv kašlja i bronhitisa. Veoma se lako priprema oblog za grlo, ali ne sme se koristiti ukoliko dete ima povišenu telesnu temperaturu. Pomaže i u lečenju prehlade i kijavice.

Lek za hemoroide

Svinjska mast je veoma efikasna u lečenju hemoroida.  Oblog od svinjske masti nanosi se na bolno mesto tri puta na dan, a olakšanje tegoba je veoma brzo vidljivo. Smanjuje se svrab, osećaj peckanja, crvenilo i upala.

Mast za kožu

Ukoliko već duže vreme imate problem sa bubuljicama, pokušajte sa premazivanjem svinjskom mašću lica ili dela tela gde se javljaju bubuljice. Svinjska mast se u narodnoj medicini upotrebljava i prilikom ispucanih peta, laktova, pa i kod suvih ruku.

Protiv opadanja kose

Ako se borite sa suvom kosom, svinjska mast će vam pomoći. Oni koji su koristili svinjsku mast kažu da se njihova kosa postala mnogo lepršavija i bujnija. Tretman je veoma jednostavan - mast treba naneti na kosu pre pranja kose. Posle pranja kosu isprati čajem od kamilice. Rezultati će biti izvanredni

Problemi sa sinusima

Bolovi koji se javljaju zbog sinusa su pojedinim ljudima bukvalno nepodnošljivi. Treba probati više metoda, a jedna od njih je i lečenje pomoću svinjske masti.

Pomoću štapića za uši namažite mast na ulaze u nozdrve i potom ih zatvorite. Dok ležite na leđima mast bi morala da ublaži bolove koji su se javili zbog sinusa. Moguće je ponavljati ovaj postupak i nekoliko puta na dan.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
-2 Beograd