fbpx
Skip to main content
seks

TIHI UBICA IZAZIVA NEPLODNOST I VANMATERIČNU TRUDNOĆU: Ovo je bolest koja se provlači neopaženo

Foto: Profimedia
Često je neprimetna

Aktuelna istraživanja pokazuju da nije čudo što je hlamidija poznata pod nazivom "tihi ubica".

PODIGNITE NOGE VISOKO: Jednostavna vežba POMAŽE kada ste UMORNI, a evo koji su EFEKTI!

Poslednji izveštaj Američkog centra za kontrolu bolesti je pokazao da jedna od sto osoba u Americi ima ovu zaraznu polnu bolest. Jedna osoba možda zvuči i ne tako strašno, ali kada se napravi konačna računica to znači da više od 1,8 miliona ljudi u Americi ima hlamidiju.

nezadovoljna žena
Foto: Profimedia

Hlamidija je polno prenosiva bakterijska bolest koja često prolazi neprimetno, a može da izazove hronične bolove, vanmateričnu trudnoću i neplodnost.

PSIHOTERAPEUT OTKRIVA: Ako želite da se vratite u krevet čim se probudite, možda patite od OVE bolesti!

Ova bakterija se, međutim, ukoliko se pravovremeno otkrije, može izlečiti za par dana nekom od efikasnih terapija antibioticima.

- Kod oba pola, hlamidija može ali i ne mora da izazove pad energije, kao i bolove, pogotovo tokom mokrenja, ali teško je odrediti da će to baš u vašem slučaju tako da se pokaže, jer nijedan simptom nije isklučivo njen i jasan pokazatelj da imate hlamidiju -  izjavila je Meri Džejn Minkin, profesor na univerzitetu Jejl.

Pre seksa
Foto: Profimedia/ilustracija

Testovi na hlamidiju bi trebalo da budu predloženi ženama koje pripadaju rizičnim kategorijama. Onima koji prečesto menjaju partnere, manje obrazovanim grupama, kao i tokom posete lekaru opšte prakse ili ginekologu, a ne samo u specijalizovanim ustanovama.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD zdravlje

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD sex

Vremenska prognoza
Tamni oblaci
13 Beograd