fbpx
Skip to main content
Spavanje

TIHI UBICA Pred spavanje OBAVEZNO uradite ovo ako želite da sačuvate zdravlje

Foto: Profimedia
Jako je važno.

Porodice bi trebalo da isključuju električne naprave pred spavanje kako bi sprečile sporedne efekte svetlosnog zagađenja, upozorila je glavna medicinska službenica Engleske Seli Dejvis.

(R)evolucija u lizing ponudi: Sa topSERVICE i Gratis Class uslugama Porsche Mobility na tržište donosi novine

Ona je istakla da su uticaj ekrana mobilnih telefona i plava svetlost doprineli dnevnim zagađivačima koji su povećali rizik od smrti od raka i plućnih i srčanih oboljenja.

- Zastrašujuće je to što smo mi svesni rizika od cigareta i dijeta i dajemo savete, ali niko nije svestan zagađenja – rekla je Dejvis, dodajući da je zabrinutost oko uticaja ekrana mobilnih telefona i plave svetlosti na ljudsko zdravlje sve veća.

OD VAS ZAVISI: Loša oralna HIGIJENA je u direktnoj vezi sa ovom, prilično ČESTOM bolešću

Devojka spava
Foto: Profimedia

Dejvis je u svom godišnjem izveštaju, kojim daje preporuke britanskoj vladi po pitanju javnog zdravlja, upozorila da “dnevni koktel” benzinskih isparenja, buke, svetlosnog zagađenja i kućnih hemikalija predstavlja rizik po zdravlje stanovništva. Ona je je istakla da je zagađenje glavni faktor koji ugrožava javno zdravlje.

Magični SMUTI Adriane Lime: Ona ne počinje dan bez njega, a topi kilograme neverovatnom brzinom!

Dejvis je priznala da je Nacionalna zdravstvena služba (NHS) jedan od najvećih zagađivača u zemlji zbog bolničkih peći za spaljivanje, toksičnog medicinskog otpada i štetnih gasova iz medicinskih vozila, koja čine jedno od 20 automobila na putu u bilo koje vreme.

Bolest koja je nekada pogađala samo BOGATAŠE, a danas NE BIRA!

- Ljudi su izloženi dnevnom koktelu zagađivača. Neki od njih mogu se povezati sa hroničnim oboljenjima, poput srčane bolesti ili astme. To uvećava rizik za najosetljivije članove društva i predstavlja ogroman teret za zdravstvenu službu – navela je Dejvis.

Žena gleda u telefon
Foto: Profimedia

- Mi ne merimo uticaj tih stvari na naše zdravlje. Dok se zagađenje veoma dobro meri zbog razloga očuvanja okoline, ne povezujemo ga sa zdravstvenim merama. U riziku smo da za 10, 30 ili 50 godina otkrijemo da nam je nešto škodilo, a da to nismo ni znali – dodala je ona.

Dejvis je predložila da NHS izbaci dizel ambulantna vozila i zameni ih električnima. Osoblje bi trebalo da što više deli liftove, ili da hodaju, a bolnice da smanje upotrebu plastike.

Ovo su odgovori na vaša najčešća pitanja o seksualno prenosivim bolestima

Dejvis je posebno zabrinuta zbog posledica zagađenja po decu, koja mogu imati lošije zdravlje čitav život, delimično zbog zagađenja.

- Naša deca su pogođena zagađanjem bukom sa puteva, naše kuće se svake noći polivaju svetlosnim zagađenjem i izloženi smo hemikalijama u skoro nevidljivoj prašini u našim domovima. Nema aspekta u našem životu koji zagađenje ne može pogoditi – zaključila je Dejvis.

 

Pročitajte i:

SD zdravlje

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD sex

Vremenska prognoza
Clear sky
28 Beograd