fbpx
Skip to main content
tablete

TREBA BITI UMEREN! Žene GUBE sluh korišćenjem lekova protiv BOLOVA?

Foto: Profimedia
Korisno znati!

Neki od najpopularnijih lekova protiv bolova mogu kod žena da izazovu gubljenje sluha, pokazalo je istraživanje bolnice u Bostonu. Na žalost nije odgovorilo da li se ista konstatacija odnosi i na muškarce.

TEST ĆE VAM POKAZATI: Izračunajte koliko je zaista STARO vaše SRCE!

uho
uho
Foto: Profimedia

DA LI ZNATE VAŠU KRVNU GRUPU? Tri velika RAZLOGA zbog čega je to od IZUZETNE važnosti!

Istraživanje je raspolagalo sa podacima 55.000 žena i njihovim iskustvima sa učestalim korišćenjem aspirina, nesteroidnih protivupalnih lekova, među kojima se ističe brufen i acetaminofen. 

Ispalo je da je kod onih žena koje su duže od šest godina učestalo koristile brufen ili acetaminofen, između devet i 10 posto njih gubile su sluh. 

One koje su koristile aspirin, nisu imale takvih problema. 

Autori studije ističu da se posledice koje se navode, ne odnose na povremeno korišćenje tih analgetika, nego na učestalo, kad su žene njima nastojale da se reše hroničnog bola. 

Jovana Joksimović i Srđan Predojević podelili odličan recept za detoksikaciju! (FOTO)

pilule
pilule
Foto: Profimedia

ODUŠEVIĆETE SE! Tri VELIKE promene koje se dešavaju kad PRESTANETE da jedete HLEB!

To nije jedina neželjena nuspojava. Studije pokazuju da se korišćenju tih lekova povećava rizik od srčanog udara, visokog pritiska i problema s bubrezima. 

Sada je na red došao i sluh. Najnovija studija ne ulazi u uzroke gubitka sluha, ali se iz ranijih posmatranja rezultata može naslutiti da bi problem mogao da bude u direktnom uticaju na slušni aparat ili na posledicu poremećenog krvnog pritiska i visinu kiseonika u najosetljivijim delovima slušnog aparata.

 

Pročitajte i:

SD zdravlje

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD sex

Vremenska prognoza
Clear sky
10 Beograd