Skip to main content
glavobolja

TREBA IH SE ČUVATI: Oni su OKIDAČI za mnoge bolesti, a koristimo ih svaki dan

Foto: Profimedia
Zdravlje, pre svega.

Toksini su deo svakodnevnog života i ne možemo im pobeći. Nalaze se svuda oko nas, u vazduhu, vodi, hrani, ali i u našem telu.

I KAO ZAČIN I KAO LEK: Biljka koja donosi SPAS ljudima sa VISOKIM PRITISKOM

Ovo su izvori toksina u našem životu koje bismo trebali da izbegavamo koliko god je moguće.

Često pijete VOĆNE SOKOVE? Kada vidite šta oni sadrže i do čega može doći, dobro ćete RAZMISLITI!

Nedostatak sna

Potreban vam je kvalitetan san kako bi telo nesmetano obavljalo svoje unutrašnje procese detoksikacije. Stručnjaci preporučaju osam sati sna svaku noć. Ako imate problema sa spavanjem, pokušajte malo da stabilizujete svoj ritam - svaki dan u isto vreme idite u krevet. Nedostatak sna loše će delovati na vaše zdravlje.

nesanica
Foto: Profimedia

Gotova hrana

Kada se umorni vraćate sa posla, ponekad je najlakše doći u prodavnicu i kupiti već gotovu hranu. Međutim, unos gotove hrane u telo trebalo bi biti minimalan i trebali bismo izbegavati često konzumiranje takvih jela, jer ne sadrže potrebne nutrijente i često su puni nezdravih masti, šećera i toksina.

Jedna rotkvica, a toliko zdrava: Evo šta sve čini za tvoje telo!

pijanac
Foto: Profimedia

Neuredna prošlost

Ako ste dugo vremena pušili, konzumirali brzu hranu ili pili veće količine alkohola, to ostavlja dugoročne posledice na vaše zdravlje. Čak i kada se rešite tih poroka, telo ih pamti. Kada je naš organizam preopterećen toksinima, mora da pronađe mesto na kojem će ih skladištiti i uglavnom ih čuva u masnom tkivu. Preporuka lekara je da bar jednom godišnje napravite program detoksikacije.

Za masline i njihovo ulje ste znali, a šta sve sa LISTOM možete... NE BISTE VEROVALI!

Proizvodi za čišćenje

Želite čist dom bez bakterija, pa često posežete za raznim sredstvima za čišćenje koja u sebi sadrže hemikalije i pored toga što dobro ispunjavaju svoju svrhu, zapravo nisu dobri za zdravlje ako ih koristimo nepravilno. Prilikom čišćenja zaštitite ruke gumenim rukavicama, a ukoliko na proizvodu piše da zaštitite i disajne puteve, obavezno to učinite.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD zdravlje

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD sex

Vremenska prognoza
Clear sky
19 Beograd