fbpx
Skip to main content
Vladimir Arsenijević

UKLANJANJE TETOVAŽA VIŠE NIJE MIT! Evo kako da se rešite boje na koži BRZO i TRAJNO - bez ožiljaka i FLEKA

Foto: Srbija Danas
Lakše nego što mislite!

Dr Vladimir Arsenijević, specijalista opšte i urgentne hirurgije, prošle godine postao je deo tima "IOANNA MediGroup" specijalne bolnice i od tada, zajedno sa doktorkom Ioannom, aktivno učestvuje na poboljšanju i napretku klinike. Pored toga, on radi kao specijalista opšte hirurgije na IV hirurškom odeljenju Klinike za urgentnu hirurgiju Urgentnog centra KCS i načelnik je prijemnotrijažne službe, a 2018. godine je odbranio i doktorsku tezu i stekao zvanje doktora nauka.

Želite da se POTPUNO rešite CELULITA, STRIJA I OŽILJAKA? Moguće je, a omiljena doktorka poznatih ličnosti otkriva KAKO!

Želite da se POTPUNO rešite CELULITA, STRIJA I OŽILJAKA? Moguće je, a omiljena doktorka poznatih ličnosti otkriva KAKO!

Za portal Srbija Danas.com, dr Vladimir je odgovorio na pitanja koja se tiču nege kože  - kako trajno ukloniti ožiljke i neželjene fleke, koliko je vremena za to potrebno i na koji način se oni uklanjaju. Klinika "Ioanna" za koju radi, takođe nudi i trajno uklanjanje tetovaža i boja na koži, i to za veoma kratak vremenski period.

Pevačica Goca Tržan bila je na tretmanu kada smo posetili doktora, te smo snimili ceo proces uklanjanja fleka i depigmentacija na koži, a više o tome možete pogledati u videu na kraju teksta.

Ono što mnoge zanima jeste kako da se trajno rešimo ožiljaka na koži? Od bubljica, akni, do mladeža i pigmentacija koje su nastale kod žena nakon trudnoće. Kakvo rešenje vaša klinika nudi?

- Na našoj klinici veoma brzo i lako možete ukloniti bilo kakav ožiljak, jer koristimo laser koji je najmoćniji u regionu. On ima više funkcija - derematološku, zbog toga što lako rešava promene na koži i estetsku, odnosno, pre bih rekao preventivnu i korektivnu. Ovog puta ćemo na Goci Tržan pokazati kako se radi hiperpigmentacija, odnosno uklanjanje fleka na licu koja je nastala nakon trudnoće. Proces traje samo par sekundi i nakon toga pacijent može da nastavi sa svakodnevnim aktivnostima bez ikakvih problema. Ne ostavlja nikakvo crvenilo, tako da po izlasku iz ordinacije, možete da se krećete normalno, bez naočara ili šminke. Pošto je letnja sezona, stavićemo samo malo zaštitnog faktora, kako se fleka ne bi izlagala sunčevim zracima. Nakon šest nedelja, fleka će potpuno nestati, zato što je princip rada lasera iznutra ka spolja, zato je ta depigmentacija zapravo postepena.

TAJNI RECEPT omiljene doktorke JAVNIH LIČNOSTI: Kako da održite MLADOLIKOST i da li maske koje SAME pravite imaju efekta

TAJNI RECEPT omiljene doktorke JAVNIH LIČNOSTI: Kako da održite MLADOLIKOST i da li maske koje SAME pravite imaju efekta

Koliko je vremena i tretmana potrebno da fleka ili ožiljak potpuno nestanu?

- Često kod nekih fleka ili hiperpigmentacija koje su nejasne, doktorka Ioanna, profesor Dušan Škiljević i ja pravimo mali konzilijum. U tom segmentu moramo da odredimo šta su mladeži, šta hiperpigmentacije ili melazme (pigmentacije koje su nastale nakon trudnoće). Vrlo je važno da vidimo šta je uzrok nastanka pigmentacije, kako bismo znali kako pravilno da ga lečimo i koliko je laserskih tretmana potrebno. Za ovu Gocinu fleku dovoljan je samo jedan tretman. Inače, ovaj laser je rasprostranjen na svim kontinentima, a mi smo išli na obuku gde smo dobili posebne protokole koji su korigovani po evropskom tipu kože.

Vladimir Arsenijević
Foto: Srbija Danas
Kod vas na klinici je moguće i trajno uklanjanje tetovaža. Mnogi se žale kako im na drugim klinikama ostane ožiljak posle uklanjanja ili se tetovaža ne skloni u potpunosti. Kako vi rešavate ovaj problem?

- Na drugim klinikama postoje laseri koji uklanjaju tetovaže za deset dana, deset tretmana... Postoje pacijenti koji dolaze kod mene sa rečenicom "Upropastili su me, ima li pomoći" i slično. Po mom mišljenju to nije do toga da su druge klinike lošije, već do toga koliko ste imali mogućnosi da uložite u nove tehnike i tehnologije. Ovo je laser poslednje generacije, koji za manje tretmana može trajno da ukloni boju sa kože. Ako ste ranije to radili za deset tretmana, sada ćete moći za tri. Ako je tetovaža već stara i izbledela, moguće je da je uklonimo i za dva tretmana. S tim što se drugi tretman radi za četiri meseca, jer laser dopire u dubinu kože i uklanja boju iznutra, za šta mu treba malo više vremena.

EKSKLUZIVNI INTERVJU OMILJENE DOKTORKE JAVNIH LIČNOSTI U SRBIJI: Da li skupe kreme STVARNO imaju efekta i kako da sačuvamo lepotu

EKSKLUZIVNI INTERVJU OMILJENE DOKTORKE JAVNIH LIČNOSTI U SRBIJI: Da li skupe kreme STVARNO imaju efekta i kako da sačuvamo lepotu

Koliko je bolan ceo proces?

- Gotovo uopšte nije bolan, traje par sekundi i boli manje od depilacije. Ožiljci ne ostaju, ne ostaju ni bele fleke, tetovaža potpuno nestane. Laser, zapravo, nudi opciju da skinete tetovažu u potpunosti ili samo u nekim delovima ako to želite, možete da je izbledite malo, pa doradite... Laser ne ostavlja posledice, tako da možete ponovo da se tetovirate preko iste regije, bez ikakvih problema. Tako je isto i sa trajnom šminkom, ona se laserski uklanja još brže i lakše, sa manje tretmana i bez posledica - rekao je dr Vladimir Arsenijević za naš portal.

 

Pročitajte i:

SD zdravlje

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD sex

Vremenska prognoza
Slaba kiša
13 Beograd