fbpx
Skip to main content
Đumbir

UVEK GA IMAJTE U KUĆI: Ova biljka će vam POMOĆI kod napada MIGRENE i još mnogo toga

Foto: Profimedia
Ublažava bol.

Nutricionisti brazilskog Univerziteta sproveli su kliničku studiju primene đumbira kao dopunske terapije, pri čemu ni pacijenti, ni lekari nisu znali da li korišćena dopunska terapija sadrži đumbir, ili placebo.

BLAGOTVORNA ZA ŽENE: HRANA za bolju funkciju NAJVAŽNIJE žlezde u ORGANIZMU!

Istraživanje je sprovedeno na odeljenju za hitan prijem, u bolnici u kojoj se leči akutni napad migrene.

ZLATA VREDNI: PLODOVI koji čuvaju vaše SRCE, ako ih jedete UMERENO

Ekstrakt đumbira ubacivan je u rastvor analgetika koji su pacijenti dobijali intravenozno, ali samo jednoj grupi, dok je druga grupa dobijala placebo. Pacijenti su ispunili upitnik o bolovima pola sata posle terapije, a zatim i sat i po nakon terapije. Osim toga, mereni su jačina bolova, sposobnost pacijenata da funkcionišu, simptomi migrene i koliko su zadovoljni lečenjem.

Đumbir
Đumbir
Foto: Profimedia

Rezultat: pacijenti koji su dobijali ekstrakt đumbira izjasnili su se mnogo pozitivnije o lečenju nego oni koji su dobijali placebo. Bolovi su bili manje izraženi i bili su sposobniji za komunikaciju nego grupa koja je dobijala samo analgetik i placebo.

KAFOPIJE NE OČAJAVAJTE, vaš omiljeni NAPITAK ima i svojih skivenih PREDNOSTI

Prema tome, đumbir može bitno da doprinese lečenju akutne migrene: tako što dodatno ublažava bol i doprinosi oporavku od napada.

Sve Italijanke rade OVAJ trik od 15 minuta nakon obroka - zato mogu SVE da jedu, a da budu zgodne

Đumbir blagotvorno deluje na još jedan tipičan simptom migrene: ublažava mučninu i umiruje želudac, koji znatno otežava terapiju kod pacijenata koji imaju napad migrene.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
-2 Beograd