fbpx
Skip to main content
Devojka

Žalila se na bol u stomaku, a kad je priznala ŠTA je radila… Dečko ju je NADUVAO kao balon!

Foto: Profimedia
Mogla je da umre...

Jedna pacijentkinja (24) je otkrila da je imala se*sualni odnos tokom kojeg joj je partner snažno uduvavao vazduh u vaginu.

Niko nije pošteđen: Ako se OVO ne prepozna na vreme ima dugotrajni efekat!

Niko nije pošteđen: Ako se OVO ne prepozna na vreme ima dugotrajni efekat!

OSTAJE TI ŠMINKA NA MASKI ZA LICE? Evo kako ćeš se rešiti tog problema! (VIDEO)

OSTAJE TI ŠMINKA NA MASKI ZA LICE? Evo kako ćeš se rešiti tog problema! (VIDEO)

POZNATE GLUMICE BLISTALE NA DODELI SAG NAGRADA: Evo kako je izgledao CRVENI TEPIH Instagrama! (FOTO)

POZNATE GLUMICE BLISTALE NA DODELI SAG NAGRADA: Evo kako je izgledao CRVENI TEPIH Instagrama! (FOTO)

Ona se pojavila u urgentnom centru nakon što je doživela jake bolove u stomaku i prsima, koji su trajali šest sati. Njena je bol bila oštra i pomerila se iz donjega desnog dela stomaka, prema gore i proširila. Osim boli, koja se pojačavala dok se kretala, nije imala drugih simptoma.

Međutim, istu stvar je doživela i nekoliko puta ranije, šest i 12 meseci pre ove određene posete lekaru. Daljim pregledom rendgenskim snimcima, rezultat je uvek pokazivao isto: otkriven joj je vazduh u trbušnoj šupljini, stanje poznato kao pneumoperitoneum, piše IFL Science.

Pneumoperitoneum može biti uzrokovan bilo čime, od perforiranog čira do raka creva. Oni mogu izazvati vazdušne embolije, gde se mehurići zarobljavaju u krvnoj žili, blokirajući je, što zauzvrat može dovesti do smrti. Kao takvi, zahtevaju hitnu istragu uzroka.

Uprkos testovima u oba prethodna navrata, nije pronađen uzrok, a vazduh je postepeno ponovno upijao okolno tkivo, što se obično događa u roku od nedelju dana, napisao je lekarski tim u časopisu "Društva laparoendoskopskih hirurga". Ovoga puta uzeli su kompletnu se*sualnu istoriju pacijentkinje, a uzrok njenog naduvavanja objašnjen je rečima: partner ju je naduvao kao balon.

- Pacijentkinja je otkrila da je imala se*sualni odnos tokom kojeg joj je partner snažno uduvavao vazduh u vaginu, pre svake epizode pneumoperitoneuma - objasnili su iz tima.

- Setila se da su bolovi počeli četiri sata nakon svake takve prilike.

Stanje može biti smrtonosno

Žena je praćena tokom sledećeg dana, dok se vazduh difuzirao i savetovano joj je da izbegava oro-vaginalnu insuflaciju. Bila je nepovređena, ali drugi nisu bili te sreće.

Ovo stanje, koje je češće tokom trudnoće, može usmrtiti ženu, kao što je bio slučaj s jednom mladom trudnicom čiji je partner rukama slučajno ugurao vazduh u njenu vaginalnu šupljinu, što je dovelo do njene smrti.

- Kunilingus je uobičajena se*sualna praksa u celom svetu. Tokom takve aktivnosti, pri čemu se vazduh može na silu uduvavati ​​u vaginu ustima ili drugim mehanizmima, nenamerne velike količine vazduha mogu se potisnuti u vaginu - istaknuo je tim u svom izveštaju.

- Vazduh može pronaći svoj put kroz matericu do trbuha, uzrokujući tako nehirurški pneumoperitoneum. Pacijentkinje često nemaju saznanja o otvorenom pristupu između vagine i stomaka, a medicinsko osoblje je često neadekvatno informisano o tom pato-mehanizmu - zaključili su lekari.

SD zdravlje

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD sex

Vremenska prognoza
Clear sky
14 Beograd