Skip to main content
jezik

AFTE, MUČNINA, GLAVOBOLJE: Ne zanemarujte SIGNALE koje vam šalje ORGANIZAM, reagujte na vreme

Foto: Profimedia
Morate korigovati ishranu...

Brz tempo života znači da sve što radimo radimo brzo, hranimo se nezdravo i stalno smo pod stresom, a to sve zajedno ostavlja posledice na organizam. Ishrana je jedan od najvažnijih faktora jer putem hrane unosimo neophodne vitamine i minerale bez kojih mnogi procesi u organizmu ne bi bili mogući.

ASTROLOZI SAVETUJU: Konjukcija JUPITERA i NEPTUNA koja će USLEDITI SUTRA donosi mnoge prilike, POSTUPITE OVAKO!

ASTROLOZI SAVETUJU: Konjukcija JUPITERA i NEPTUNA koja će USLEDITI SUTRA donosi mnoge prilike, POSTUPITE OVAKO!

5 faktora koji izazivaju DEPRESIJU kod žena: Ako spadate u ovu grupu, U VELIKOM STE RIZIKU!

5 faktora koji izazivaju DEPRESIJU kod žena: Ako spadate u ovu grupu, U VELIKOM STE RIZIKU!

Telo nam šalje upozorenja kada nešto nije u redu, stoga je važno da pratimo te signale kako bismo na vreme uspeli da otklonimo moguće rizike po zdravlje i povratimo unutrašnju ravnotežu organizma. Većina ljudi obično sazna za nedostatak nekog vitamina ili minerala u telu kada je situacija već dramatična.

umor
Foto: Profimedia

Doprinos koji vitamini B kompleksa pružaju normalnom funkcionisanju našeg organizma jeste ogroman. Doprinose normalnom funkcionisanju imunosistema i hormonskim aktivnostima jer su važni za sintezu hormona, bitnu ulogu imaju za prevenciju poremećaja centralnog i perifernog nervnog sistema i značajno utiču na raspoloženje.

Nedostatak vitamina B grupe izaziva mnoge tegobe, između ostalih: Nedostatak vitamina B1 primetićemo po nesanici, umoru,slabosti u mišićima, iscrpljenosti, razdražljivosti, gubitku težine, problemima sa srcem i organima za varenje.

Simptomi nedostatka vitamina B2 su iritacija oka, masna koža, fistule u ustima i na jeziku, osip i upale na koži.

Manjak vitamina B3 utiče na pojavu glavobolje, malaksalosti, lošeg zadaha, nervoze, probleme s varenjem i gubitak apetita. Ako imate nedostatak vitamina B5, imaćete grčeve, umor, aritmiju, osećaj gorenja u stopalima i nogama, nagon za povraćanjem.

mamurluk
mamurluk
Foto: Profimedia

Nedostatak vitamina B6 dovodi do nesanice, anemije, tj. malokrvnosti, problema s kožom, opadanja kose, grčeva i zadržavanja tečnosti. Znaci manjka vitamina B12 jesu umor, dijareja, neraspoloženje, nedostatak apetita, nervoza, upalni procesi na jeziku i u ustima..

 

Vremenska prognoza
Clear sky
31 Beograd