Skip to main content
Pilule za kontracepciju

ZABORAVITE PILULE: Stiže sredstvo za KONTRACEPCIJU o kojem ne morate da mislite, SVE odrađuje SAMO!

Foto: Profimedia
Revolucija!

Mnoge žene ne uzimaju kontraceptivne pilule na vreme svakoga dana. Ukoliko je to slučaj sada postoji rešenje na kojem rade naučnici, a reč je o patentu koji se koristi samo jednom mesečno.

EVO ZAŠTO STE PREHLAĐENI: Greške koje svakodnevno PRAVITE, a niste toga ni SVESNI!

pilula za dan posle
pilula za dan posle
Foto: Profimedia

Reč je o flasteru koji se lepi za kožu korisnika i podseća korisnika da blagim pritiskom na flaster oslobodi lek koji je neophodan za kontracepciju. Ovaj metod naišao je na odobrenje velikog broja ginekologa. Međutim, problem je tu tome što u zemljama u razvoju, pristup uslugama zdravstvene zaštite je ograničen. 

Ali naučnici smatraju da bi ova metoda mogla da bude veoma efikasna baš u zemljama u razvoju, gde je zabeležen veliki broj neželjenih trudnoća. Na kraju su se istraživači saglasili da će ovo otiriće uticati na samostalnu i preventivnu kontrolu rađanja, koja će dalje uticati na javno zdravlje i redukciju neželjenih trudnoća.

 Dejstvo ovog flastera traje ceo jedan mesec.

IMATE LI VELIKU G*ZU? Ne samo da muškarci to vole nego je i ZDRAVO!

Da bi ste videli kako flaster izgleda i kako funkcijoniše detaljno, kliknite na link.

Dostupna sredstva kontracepcije na našem tržištu.

Kondom

Kada se pravilno koristi, efikasnost kondoma je 93 odsto. Mladima se najčešće savetuje upotreba kondoma i kontraceptivne pilule.ć

ZDRAVO ILI IPAK PRETERUJE? Ovako izgleda jedan obrok Jelene Đoković! (FOTO)

Hormonska spirala

Sadrži hormon progestin koji se u veoma malim količinama oslobađa u šupljinu materice i sprečava da dođe do trudnoće. Ginekologu je potrebno manje od pet minuta da postavi spiralu u šupljinu materice, gde može da deluje do pet godina. Efikasnost je 99,9 odsto.

Devojka i muškarac sede nesrećni na krevetu
Foto: Profimedia/ilustracija

Pilula za dan posle

Ukoliko devojka ima nezaštićen odnos ili je kontraceptivni metod zatajio, kao mogućnost postoji urgentna kontracepcija. Ona je osmišljena kao rezervni metod, a nikako kao redovna kontracepcija.

NIJE SAMO MED: Ovo je prirodni ANTIBIOTIK uz koji će vas prehlada i grip ZAOBIĆI svake ZIME!

Dijafragma

Kapa ili dijafragma je krug sa kupolastim delom od gume ili silikona koji se postavlja unutar vagine i služi kao barijera spermi na putu ka grliću materice. Neophodno je da se koristi sa spermicidom. Međutim, na našem tržištu gotovo da je i nema i mali je broj žena koje je koriste.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD zdravlje

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD sex

Vremenska prognoza
Clear sky
26 Beograd