fbpx
Skip to main content
tezga sa voćem

ZABRANJENO U DIJETAMA: Ovo voće NIJE dobar IZBOR ukoliko pokušavate da smršate!

Foto: Profimedia
Evo i preporuke dijetetičara.

Ono što ga čini odličnim je to što se lako prenosi, bogato je vlaknima i hranljivim materijama i daje nam širok spektar izbora jer nam je danas dostupno mnogo različitih vrsta voća.

UBERITE OVU VOĆKU: Ona je NAJBOLJI prirodni LAKSATIV a tek da vidite koliko je DOBRA za KOŽU

SUPERZDRAVA HRANA: Ukoliko već niste, EVO razloga zašto biste TREBALI da probate BATAT!

Koliko god da je zdravo, voće je veoma bogato šećerom, a iako je reč o prirodnom šećeru, ono može da osujeti vaše planove da smršate. Ne savetujemo vam da izbacite voće u potpunosti iz ishrane, već da ograničite porcije koje jedete.

- Preporučujem svima koji žele da smršaju da uvek imaju na umu veličinu porcija koje konzumiraju. Prava količina ili veličina porcije jeste jedna šaka voća, ili jedna jabuka, jedna breskva, jedna šolja voća ako je u pitanju lubenica ili ananas i 15 do 17 komada ako je u pitanju grožđe ili trešnje. Što se tiče banane, preporučuje se pola veće banane u porciji - savetuje Eliza Savaž regostrovani dijetetičar.

Ukoliko želite da smanjite unos šećera kako biste brže i efikasnije smršali, onda se držite podalje od sledećih vrsta voća i poslušajte savete nutricionista koji predlažu da ovo voće zamenite malinama, borovnicama ili jabukama koje su bogate vlaknima.

KRVARILA JE, KOŽA JOJ JE BILA SUVA I BOLNA: Ona je izlečila DERMATITIS uz samo jednu promenu!

Mleko - vodeća namirnica za zdrave mišiće i vitku liniju!

Konzervirano voće sa dodatim šećerom

Ovo voće može da bude idealno za vašu dijetu i zdravu ishranu, ali samo ako nije pakovano u sirupu koji sadrži dodatni šećer. Birajte ono koje je konzervirano u vodi ili sopstvenom soku.

VARATE DIJETU? Evo šta se dešava za jedan dan nediscipline i kako to UTIČE na vaše TELO!

Suvo voće

Male količine suvog voća mogu da budu odlična užina bogata vlaknima i proteinima, ali jedenje mnogo semenski pogotovo oraha može da vas ugoji. Suvo voće je kaloričnije od svežeg jer sadrži mnogo više šećera u porciji. Sveže voće sadrži više vode koja nas drži sitima i uvek je bolje odlučiti se za sveže voće nego za sušeno.

Smutiji od voća

Moguće je da pijete smutije i mršavite, ali morate da pazite na vrstu smutija koji spremate. Smutiji koji se kupuju u prodavnicama su obično puni šećera, pa se pre odlučite da sami napravite smuti kod kuće. Uzmite jednu šolju voća, dodajte malo zeleniša i protein u prahu i dodajte nezaslađeno bademovo mleko kako biste dobili savršeni smuti.

POSPANI STE: Proverite vašu listu NAMIRNICA, možda se na njoj nalazi neka od OVIH!

OČI SU OGLEDALO VITALNOSTI: Evo šta sve treba da znate o svom ZDRAVSTVENOM stanju!

Banana

Iako je veoma zdravo, za mršavljenje je ovo voće veoma loše i nikako nije dobar izbor ako ste na dijeti. Veća banana ima 17 grama šećera u sebi i čak 120 kalorija.

Ananas

Obavezno obratite pažnju kada je u pitanju ananas jer ima 17 grama šećera po jednoj porciji zbog čega može da vam oteža put do idealne linije.

OVO PONESITE NA PLAŽU: Sok koji je ne samo UKUSAN, nego ćete uz pomoć njega POCRNETI kao nikada!

Mango

Odličnog je ukusa, ali sadrži oko 22 grama šećera u jednoj porciji. Nije dobar izbor ako želite da smršate.

Grožđe

Ukoliko ste na dijeti ograničite veličinu porcije grožđa koju jedete jer grožđe sadrži čak 16 grama šećera u jednoj porciji.

Lubenica

Ovo voće je veoma bogato vodom, ali pored toga u jednoj kriški lubenice krije se i do 17 grama šećera.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
25 Beograd