fbpx
Skip to main content
Biljana Obradović

"Zdravo sam se hranila, a OTKRILI SU MI TUMOR": Biljana Obradović (44) nije imala nikakve simptome, APELUJE NA SVE

Foto: MN Press
Voditeljka apeluje da niko ne propušta redovne godišnje sistematske preglede i tvrdi da je svaka bolest izlečiva ako se otkrije na vreme

Poznata voditeljka i novinarka Biljana Obradović gostovala je na televiziji K1 u emisiji „Kec na jedanaest“ i sa gledaocima podelila svoju priču o borbi sa cističnim tumorom pankreasa koji je pukom srećom otkrila na vreme.

Želela je da svojim iskustvom skrene pažnju javnosti o važnosti redovnih, godišnjih sistematskih pregleda jer je svaka bolest koja se otkrije na vreme – izlečiva.

JELENA I NOLE NE JEDU SLATKIŠE: Šećer je zabranjen ali uz OVU NAMIRNICU pojačavaju ENERGIJU I IMUNITET

JELENA I NOLE NE JEDU SLATKIŠE: Šećer je zabranjen ali uz OVU NAMIRNICU pojačavaju ENERGIJU I IMUNITET

DIJETA JELENE BAČIĆ ALIMPIĆ (52) ZBOG KOJE IMA FIGURU IZ SNOVA: Ishrana koja topi i do 3 kg za nedelju dana!

DIJETA JELENE BAČIĆ ALIMPIĆ (52) ZBOG KOJE IMA FIGURU IZ SNOVA: Ishrana koja topi i do 3 kg za nedelju dana!

- Sve je veći broj žena u plodnim godinama koje obolevaju od cističnog tumora pankreasa, naročito oko četrdesete godine života. Ja uopšte nisam imala simptome. Osećala sam hronični umor ali smatrala sam da je to zato što radim dva posla. Takođe, lekari su to objašnjavali time što imam hipotireozu. Otišla sam na redovni ginekološki pregled i zamolila lekara da mi pregleda i bubrege jer zbog posla, sa timom „Partizana“, često na hladnom i otvorenom kada su utakmice provodim mnogo vremena. Kazao mi je da imam „nešto ogromno u stomaku“ i ispostavilo se kasnijim pregledima da imam tumor veličine 11 centimetara., kazala je Biljana.

Kako je rekla, oduvek je vodila zdrav život, trenira i zdravo se hrani, te da stil života uopšte ne mora imati veze sa bolešću.

biljana-obradovic
Srbija Danas / Jelena Obradović

- Svi smo umorni ali to stalno pravdamo poslom, a taj umor može da maskira neka ozbiljna oboljenja. Pankreas je izuzetno važan organ za ceo naš organizam, ali simptoma najčešće nema. Nažalost, kada se pojave, tada je već kasno. Zato apelujem na sve da ne propuštaju sistematske preglede. Najmanje jedanput godišnje pregledajte se od glave do pete. Moj tumor bio je toliki zato što je godinama rastao, a ja to nisam znala", rekla je Biljana.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
13 Beograd