Skip to main content
Samsung XM 3 Inspire

GIGANT: Samsung je najpoznatiji po telefonima, ali prave i AUTOMOBILE! (VIDEO)

Foto: Youtube printscreen/4Drive Time
I to ne od juče.

Brojne su industrijske oblasti u kojima je prisutan južnokorejski tehnološki gigant, ali malo je poznato da se pod imenom Samsung sklapaju i vozila.

ISKORISTITE NAJVEĆE POPUSTE ZA GRČKE HOTELE DO 31.03. JER TRAVELLAND RADI I U NEDELJU!

ISKORISTITE NAJVEĆE POPUSTE ZA GRČKE HOTELE DO 31.03. JER TRAVELLAND RADI I U NEDELJU!

Kada je reč o proizvodnji četvorotočkaša, treba ipak napomenuti da automobilski Samsung nije pod okriljem kompanije Samsung Electronics, u svetu najpoznatije po smartfon uređajima, već je deo kompanije Renault Samsung Motors.

Prvi automobili sa značkom Samsunga pojavili su se 1998. godine, a dve godine kasnije ovaj korejski auto-brend postao je deo Renault grupacije.

Što se tiče koncepta XM3 Inspire, u planu je produkcijska verzija, koja će se izrađivati u fabrici u Busanu u Južnoj Koreji, a početak proizvodnje tempiran je za prvu polovinu 2020. godine.

I baš kao što se Renault Arkana proizvodi za rusko tržište, Samsung XM3 Inspire prodavaće se isključivo u Južnoj Koreji.

Doduše, kao deo Renault grupacije, Samsung automobili najčešće su tek "prepakovani" modeli francuskog brenda, sa značkom korejske marke ma prednjoj maski.

Takav slučaj je i sa najnovijim vozilom koje nosi oznaku Samsnug – konceptom XM3 Inspire.

Ovaj kupe-krosover imao je debi na sajmu u Seulu, a u potpunosti je baziran na modelu Renault Arkana, predstavljenom u avgustu 2018. na moskovskom auto-salonu.

Razlike između dva vozila su minimalne i svode se na stilske detalje i već pomenuti amblem Samsunga na maski hladnjaka.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD noviteti

SD vesti

Vremenska prognoza
Clear sky
14 Beograd