fbpx
Skip to main content
Citroen

ZA MALE PARE: Pogledajte kako izgleda novi gradski Citroen

Foto: Profimedia
Reč je o električnom pogonu....

Citroen je predstavio mali električni dvosed Ami koji prelazi do 70 km sa punom baterijom.

Ovaj električni "mikro-automobil" nosi ime čuvenog vozila iz istorije Citroena - modela Ami, a zasnovan je na Ami One Conceptu koji je imao premijeru na prošlogodišnjem ženevskom auto-salonu.

Moderna verzija Amija koncepcijski se znatno razlikuje od istoimenog vozila iz 20. veka:

FOLKSVAGEN U PROBLEMU: Ne ide sve glatko sa modelom ID.3

FOLKSVAGEN U PROBLEMU: Ne ide sve glatko sa modelom ID.3

HIT TEHNOLOGIJA: Ova vozila "vide" ispod površine

HIT TEHNOLOGIJA: Ova vozila "vide" ispod površine

POKRENUO PRIČU: Elon Mask progovorio o Sajbertraku

POKRENUO PRIČU: Elon Mask progovorio o Sajbertraku

Savremeni električni Citroen Ami je mali gradski automobil za dve osobe, dužine svega 2,41 m. Širina vozila je 1,39 m, a visina 1,52 m.

To znači da je kraći i uži od električnog Smarta ForTwo.

Ami je težak samo 485 kg i ima bateriju od 5,5 kWh. Automobil se klasifikuje kao laki četvorocikl, što je kategorija malog, sporog vozila koje se po propisima tretira kao skuter sa četiri točka.

Po tome je sličan električnom Renaultu Twizy. Ipak, za razliku od tog modela, Citroenov auto ima potpuno zatvorenu kabinu, koja ima grejanje i u kojoj su putnici potpuno zaštićeni od spoljnih vremenskih uslova.

S obzirom da je izgled Amija u velikoj meri uslovljen njegovim malim dimenzijama i osnovnom funkcijom, dizajneri su pokušali da nesvakidašnjim rešenjima učine automobil zabavnijim.

Tako se vozačeva vrata otvaraja u suprotnom smeru od suvozačevih, odnosno unazad, dok su prednje i zadnje svetlosne grupe obilikovane na sličan način, pa je na prvi pogled teško uočiti šta je kod Amija "napred" a šta "nazad".

Automobil ima i panoramski stakleni krov, dok je unutrašnjost minimalistički dizajnirana, sa najosnovnijim komandama.

Ispred vozača je mali ekran koji predstavlja instrument tablu, a umesto centralnog displeja i multimedijalnog sistema, Citroen je na srednini komandne table napravio ležište u koje možete smestiti svoj smartfon.

Zahvaljujući malim dimenzijama, Ami ima prečnik okretanja od samo 7,2 m, što ga uz električni pogon čini idealnim za vožnju u urbanim sredinama i praktičnom alternativom skuterima, mopedima i biciklima na kraćim gradskim relacijama.

Za pogon se koristi elektromotor snage 8 KS (6 kW), a maksimalna brzina je ograničena na 45 km/h.

Baterija od 5,5 kWh omogućava autonomiju u vožnji do 70 km i može se u potpunosti napuniti za 3 sata na kućnoj strujnoj utičnici od 220V.

Citroen Ami može se takođe puniti na javnim punjačima ili Wall Box punjačima.

Pročitajte i:

SD noviteti

SD vesti

Vremenska prognoza
Slaba kiša
6 Beograd