Skip to main content
Policajac zaustavlja Teslu bez vozača

AL' SE ZBUNIO! Policajac zaustavio Tesla automobil bez vozača (VIDEO)

Foto: Youtube printscreen/Drag Times
Vozačku i saobraćajnu... ups!

Jedan vlasnik Tesla automobila postavio je na YouTube snimak na kojem se vidi kako policajac zaustavlja Model 3 koji se kretao bez vozača, a navodno uz pomoć Smart Summon opcije.

OŠTRA MERA: Fejsbuk uklonio naloge u nekoliko zemalja!

OŠTRA MERA: Fejsbuk uklonio naloge u nekoliko zemalja!

Internet građani su brzo pokrenuli raspravu koja dovodi u pitanje istinitost snimka, te postavili pitanje da li je snimak najobičnija laž. Naime, Smart Summon može da posluži da se automobil pokrene bez vozača, a tvrdi se da sa novim dodatkom vozači svoje Tesla automobile mogu da „dozovu“ i sa udaljenosti, a zahvaljujući tome što nova opcija omogućava lakšu navigaciju kroz kompleksna okruženja. Kompanija je novu opciju počela da isporučuje u septembru, pa je sve više korisnika koji je testiraju, te se tvrdi da je već upotrebljena više od 550 hiljada puta, i da je postala „najviralnija Tesla opcija“ do sada.

Summon funkcija je zabeležila i određene probleme, pa je nekoliko korisnika postavilo i snimke sudara koji su nastali usled korišćenja novog ažuriranja za ovu funkciju. Poslednji video je ipak nešto veseliji, i prikazuje Model 3 bez vozača i zbunjenog saobraćajca, a mnogo je onih koji tvrde da je video snimljen u dogovoru sa policajcem. Istina je da ne postoji način da se utvrdi verodostojnost snimka, pa je moguće da se radi o montiranoj situaciji, ali je činjenica da video skreće pažnju na V10 update za Summon opciju, te na to da je kompanija više puta upozorila da je novi update još uvek u beta fazi testiranja i da zahteva prisustvo vozača u automobilu.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 1 Pogledaj sve komentare
Niko's picture

Niko

Ja letos sa sinom sela u Teslu, najnoviji model ali manji, vozio nas predstavnik firme koja prodaje ta kola, vozilo islo samo, udoban sa kamerama pozadi i na kraju vozac ga je zaustavio pored jednog vozila i opet vozac nije uparkirao vec je vozilo samo sa nama unutra uparkiralo se izmedju dva vozila. Prema tome nije nikakvo iznenadjenje sto je vozilo islo samo. To je moje iskustvo sa Teslom. Sin

3 | 0

SD vesti

SD noviteti

Vremenska prognoza
Mist
16 Beograd