fbpx
Skip to main content
pranje automobila

Bar dva puta godišnje voskirajte svoj automobil, evo i zašto! Isplatiće vam se!

Foto: Profimedia
Lak i boja kola su osetljivi na vremenske uticaje, atmosfersko zagađenje, ptičji izmet

Lak i boja automobila su veoma osetljivi na spoljašnje uticaje. Sunčeva svetlost, UV zračenje, kisele kiše, sneg, mraz, atmosfersko zagađenje,prašina, ptičji izmet su neprijatelji vašeg automobila pa zato stručnjaci preporučuju da se bar dva puta godišnje vaš auto podvrgne specijalnom tretmanu - voskiranju!

Specijalni vosak, posebno razvijen upravo za auto-industriju, stvoriće jedan tanak, ali efikasan sloj zaštite na vozilu koje će pri tome izgledati lepše, sjajnije. "Kao novo".
Izbor voskova je velik na tržištu. Cene su šarenolike i kreću se od par pa do nekoliko stotina evra, mada ima i basnoslovno skupih koji se koriste za voskiranje najskupocenijih automobila. Dele se na prirodne i sintetičke, a sve su popularniji takozvani akrilni voskovi.

pranje automobila
pranje automobila
Foto: Profimedia

- Automobil možete voskirati i sami. Preporučujem da najmanje dva puta godišnje, uoči zimskog perioda i posle odradite voskiranje ili u sopstvenoj režiji ili u nekom boljem servisu ya pranje voyila - kaže za "Novosti Magzin" Dragoljub Žarić iz jedne poznate beogradske perionice automobila.
Voskiranje možete, uz minimalan trošak obavljati i znatno češče na nekoj od samouslužnih perionica koje niču kao pečurke posle kiše.

Ima i ovlašćenih servisa pojedinih brendova koji imaju i specijalni program zaštite automobila pranjem i nanošenjem posebnog zaštitnog sloja, poput jednog poznatog japanskog brenda, koji daje i višegodišnju garanciju na ovu uslugu!

U svakom slučaju, bilo d aradite sami ili voskiranje prepustite nekom stručnom licu efekat neće izistati i na kraju krajeva uloženi novac će vam se višestruko vratiti. 

SD vesti

SD noviteti

Vremenska prognoza
Clear sky
18 Beograd