fbpx
Skip to main content
3D render Teslin terenac za vojsku

EKO VOJSKA: U američkoj vojsci SUV na električni pogon

Foto: Youtube printscreen/TopSpeed
Zamislite terenac sa elekričnim motorom...

Elon Mask pokušava da američkoj vojsci proda električno vozilo koji je već postalo poznat kao “Tesla Cybertruck,” te bi novi teretni automobil u ne tako dalekoj budućnosti mogao da se nađe u vojnim redovima.

Kompanija Tesla već sarađuje sa vazduhoplovnim snagama Sjedinjenih Američkih Država, te je Mask odlučio da u ponudu pokuša da uključi i teretno vozilo koje bi bilo potpuno električno, i koje spada u vozila za prevoz tereta, budući da najveći deo zauzima upravo prostor za pakovanje robe. Vozilo se opisuje kao nešto što je došlo iz naučno-fantastičnih filmova, a Mask ističe da najverovatnije neće biti namenjeno civilnim licima.

Evo koji su najveći zagađivači među DIZELAŠIMA i BENZINCIMA

Evo koji su najveći zagađivači među DIZELAŠIMA i BENZINCIMA

JEDVA LEGALAN: Maksimalna brzina mu je 354 KM/H

JEDVA LEGALAN: Maksimalna brzina mu je 354 KM/H

BUDITE OPREZNI: Ove polovnjake ZAOBIĐITE u širokom luku

BUDITE OPREZNI: Ove polovnjake ZAOBIĐITE u širokom luku

Što se kapaciteta i mogućnosti vozila tiče, moglo je da se čuje da će po jednom punjenju biti u stanju da prevaljuje razdaljinu između 700 i 800 kilometara, a očekuje se da cena bude nešto ispod 50 hiljada dolara. "Cybertruck" bi, kako je najavljeno, trebalo da se pojavi do kraja novembra, a eksperti ističu da se očekuje da vojska uskoro pređe na električna vozila, te bi im ona sa najvećim rasponom kretanja po jednom punjenju najviše i odgovarala.

Pročitajte i:

SD vesti

SD noviteti

Vremenska prognoza
Slaba kiša
9 Beograd