fbpx
Skip to main content
Snove da ostvarimmmm

Električni motor, i to za dve godine! Slavni evropski proizvođač okreće novu stranu

Foto: Youtube Printscreen/Wall Street Journal
Smer je jasan...

Kompanija Volvo je najavila da će svaki novi model automobila koji se proizvede u njihovoj fabrici od 2019. godine imati električni motor i označili su to kao kraj ere automobila sa unutrašnjim sagorevanjem. Cilj te kompanije je da proda million električnih automobila do 2025. godine.

Naravno, ta vest ne znači da će svaki novi Volvo od 2019. godine biti električan. Naime, to znači da će kompanija ponuditi širok spektar automobila sa električnim motorom, odnosno, skroz električne automobile i hibridne modele. Ali vremenom, kako modeli sa unutrašnjim sagorevanjem budu zastarevali, nijedan automobil koji se proda neće biti bez električnog motora ispod haube.

Ševi guta prašinu na drugom mestu, a nećete nikad poverovati koji je najprodavaniji auto u SAD-u

Iz kompanije kažu da su se za taj korak odlučili kako bi ispunili sadašnje i buduće želje svojih klijenata. Takođe su otkrili da planiraju da predstave pet električnih vozila između 2019. i 2021. godine. Oni veruju da je to jedan od najznačajnijih koraka do sada, ne samo u njihovoj kompaniji, nego i u svim drugim, u pravcu prelaska na električnu energiju. Na taj način, nakon više od jednog veka istorije i dominacije motora sa unurašnjim sagorevanjem, električna energija otvara novo poglavlje u automobilskoj industriji.

Kupci novih automobila kompanije Volvo ne moraju da čekaju 2019. godinu kako bi dobili električni Volvo. Danas su dostupni modeli kao što su S90, V90, XC60 i XC90, koji su dostupni sa T8 Twin hibridnim motorom, odnosno, dvolitarskim turbo benzinskim motorom koji je uparen sa elekričnim motorom koji ima baterije velikog kapaciteta.

 

Pročitajte i:

SD vesti

SD noviteti

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
7 Beograd