fbpx
Skip to main content
Ruka muškarca na volanu

Evo da li smete da upravljate vozilom sa potvrdom da ste predali zahtev za izdavanje dozvole?

Foto: Profimedia/ilustracija
Zanimljivo pitanje...

Vrlo često dobijamo pitanja u vezi potvrda o podnošenju zahteva i dobijanja probne vozačke dozvole ili zamene probne vozačke za standardnu.

Autoput
Foto: Profimedia/ilustracija

Konkretno – kada kandidat završi obuku i uspešno položi testove, pa zatim preda zahtev za izdavanje probne vozačke dozvole, koja će biti gotova npr. za desetak dana – da li on za to vreme sme da vozi koristeći tu potvrdu umesto probne vozačke, odnosno kao dokaz da je položio?

Ovaj Bentli izgleda kao prava "bomba"

Ovaj Bentli izgleda kao prava "bomba"

BEZ IKAKVOG GLEDANJA I KONTAKTA SA PRODAVCEM: Da li biste kupili polovan automobil preko interneta?

BEZ IKAKVOG GLEDANJA I KONTAKTA SA PRODAVCEM: Da li biste kupili polovan automobil preko interneta?

GREOTA: Zakucao se Ferarijem u autobus

GREOTA: Zakucao se Ferarijem u autobus

Slično pitanje imaju i oni koji su „odradili“ period posedovanja probne vozačke dozvole, pa su predali zahtev za izdavanje standardne vozačke.

Pošto su predali i probnu vozačku i dobili potvrdu da su predali zahtev za izdavanje standardne, njih takođe interesuje da li smeju da voze sa tom potvrdom, naročito s obzirom na to da su već vozili najmanje godinu dana?

Odgovor

Kratko i jasno – ne.

Ne smete da vozite sa potvrdom da ste predali zahtev za izdavanje vozačke dozvole, bez obzira da li je reč o probnoj ili standardnoj.

Zvaničan odgovor MUP-a

Prenosimo i zvaničan odgovor iz MUP-a:

-Potvrda o prijemu zahteva za izdavanje probne vozačke dozvole i potvrda o prijemu zahteva za izdavanje vozačke dozvole nakon isteka roka na koji je izdata probna vozačka dozvola nisu isprave koje daju pravo na upravljanje motornim vozilima.-

-Navedene isprave dokazuju činjenicu koja proizlazi iz njihovog naziva - potvrdu prijema zahteva za izdavanje vozačke dozvole, odnosno probne vozačke dozvole.-

Pročitajte i:

SD vesti

SD noviteti

Vremenska prognoza
Light intensity drizzle
5 Beograd