fbpx
Skip to main content
napukla šoferšajbna

Evo kako da sami popravite NAPUKLU ŠOFERŠAJBNU

Foto: Profimedia
Popravka šoferšajbne može biti skup posao, ali mi smo tu da vam pokažemo kako da to uradite sami.

Ništa nije gore nego kada imate napuknutu šoferšajbnu koja vam smanjuje vidljivost i koja vam bode oči. Ovo se često dešava, jer je dovoljan sitni kamen ili udar koji će vam napraviti udubljenje na staklu. Kada se ovo desi, ljudi većinom posete neki glass servis kako bi to popravili, ali verovali ili ne, vi ovo možete uraditi sami na vrlo lak način.

Pre nego što počnete sa popravkom morate da utvrdite jednu stvar, a to je – da li se vaša šoferšajbna može popraviti. Neke pukotine mogu biti duboke ili prevelike, pa tu ne možete uraditi ništa.To lako možete proveriti na sledeći način.

napukla šoferšajbna
napukla šoferšajbna
Foto: Profimedia

Ako vaša pukotina ima malo udubljenje i nije ravna, onda znači da ćete moći da je popravite. Što se tiče veličine, pukotina mora da bude manja od novčića. Ako je veća onda to znači da ćete ipak morati kod majstora, a možda ćete čak morati da kupite i novu šoferku.

Kada ste utvrdili da pukotina ima udubljenje i da nije prevelika, onda se uputite u prvu prodavnicu auto delova i opreme i kupite kit za reparaciju stakla. Ovaj kit se vrlo lako nanosi i pomoći će vam da uradite fantastičan posao. Postoji nekoliko različitih kitova, pa je najbolje da sa prodavcem vidite koji vama najviše odgovara.

Kako bi vam bilo lakše da ovaj posao sami uradite, pogledajte kako to radi Kris, poznati Youtuber koji ljudima pokazuje kako da reše mnogobrojne automobilske probleme.

- U kitu ćete naći iglu i sredstvo za čišćenje pukotine, kao i tečno staklo koje ćete sipati u pukotinu. Dobićete poseban alat koji će vam pomoći da precizno i ravnomerno sipate tečno staklo u pukotinu i da tako učinite da ona nestane.

SD vesti

SD noviteti

Vremenska prognoza
Clear sky
5 Beograd