fbpx
Skip to main content
prikolica

Kako prikolica koju vaš auto vuče može da utiče na bezbednost vožnje? (VIDEO)

Foto: Linkedin
Ovo se ne odnosi samo na velike kamione i dugačka kombi vozila, već i na obične "male" automobile

Svima koji voze bilo kakva teretna vozila trebalo bi da bude poznato kako teret koji utiče na vozne karaktristike vozila koje voze, kao i na ponašanje tog vozila u saobraćaju.

Ovo se ne odnosi samo na velike kamione i dugačka kombi vozila, već i na obične "male" automobile sa prikolicama. Dovoljno je da se neki težak teret nađe ne neodgovarajućem mestu u prikolici, pa da to u otežanim uslovima vožnje lako dovede do gubitka kontrole nad vozilom.

Kako to stvarnosti može da izgleda, na dobar način prikazuje ova demonstracija iz videa, kojeg možete pogledati NA OVOM LINKU!

Nije u pitanju neka "velika nauka", ali jednostavno, ako niste profesionalni vozač, već neko ko samo ponekad zakači prikolicu za svoj auto da preveze neki teret, dobro obratite pažnju da prilikom utovara tog tereta teže stvari stavljate prve, odnosno bliže samom automobilu.

To bi, prilikom eventualnih naglih okreta, moglo da spreči da prikolica drastično utiče na promenu putanje automobila i, eventualno, izazivanje neke veće nezgode.

prikolica
prikolica
Foto: Linkedin

SD vesti

SD noviteti

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
14 Beograd