fbpx
Skip to main content
Italijanska policija sa novim lamborginijima

Lambordžini se pozdravio sa sajmovima automobila

Foto: Profimedia
Rešili...

Italijanski proizvođač je objavio da više neće učestvovati na tradicionalnim auto-salonima.

Lamborghini Diablo, leđa
Foto: Profimedia

Veliki međunarodni sajmovi automobila sve više gube na značaju, a kriza sa koronavirusom samo je dodatno uticala na ovakav trend u auto-industriji.

I dok su mnogi veliki proizvođači poslednjih godina povremeno preskakali značajne svetske salone automobila, Lamborghini je prvi koji je odlučio da u budućnosti potpuno odustane od učešća na ovim manifestacijama.

Stigao prvi hibridni Fiat 500 za naše tržište

Stigao prvi hibridni Fiat 500 za naše tržište

Volvo objašnjava zašto njihovi automobili neće moći da se voze preko 180/kmh

Volvo objašnjava zašto njihovi automobili neće moći da se voze preko 180/kmh

Hoće da uvedu obavezne punjače za električne automobile na javnim i privatnim zgradama

Hoće da uvedu obavezne punjače za električne automobile na javnim i privatnim zgradama

"Odlučili smo da ne učestvujemo na automobilskom sajmovima, jer sve više verujemo da je prisan odnos sa kupcima ključan, a današnje automobilske izložbe nisu usklađene sa našom filozofijom", izjavila je šef marketinga Lamborghinija, Katia Bassi, u intervjuu za Autocar India.

I dok Lamborghini više neće imati štandove na velikim auto-sajmovima, kompanija se ne odriče učešća na nekim drugim automobilskim događajima i ekskluzivnim smotrama, kao što su "Festival brzine" u engleskom Gudvudu ili "Konkurs elegancije" u kalifornijskom Pebl Biču.

Ovi događaji su poslednjih godina postali mini izložbe ekskluzivnih i supersportskih automobila, jer brojne kompanije na njima održavaju svetske premijere novih modela, koje su ranije uglavnom bile rezervisane za Ženevu, Frankfurt ili Pariz.

Koncept ovakvih i sličnih događaja očigledno više odgovara poslovnoj filozofiji Lamborghinija od masovno posećenih sajmova automobila, kako bi se bolje povezali sa potencijalnim kupcima.

Ova vest je novi udarac za auto-sajmove koji su uzdrmani krizom zbog koronavirusa, ali i ranijim odlukama proizvođača automobila koji se sve više okreću posebnim događajima i Internetu kako bi lansirali nove modele.

U svetskom sajamskom kalendaru su se i pre pandemije dogodile neke velike promene, pa je tako Međunarodni sajam automobila u Detroitu, koji se tradicionalno održavao u januaru, prebačen za jun (ali se ove godine nije ni održao zbog epidemije), dok je Frankfurt ostao bez svog čuvenog auto-salona koji se preselio u Minhen.

Podsećamo, do sada su ove godine zbog koronavirusa već otkazani sajmovi u Ženevi, Pekingu i Njujorku.

Pročitajte i:

SD vesti

SD noviteti

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
4 Beograd