Skip to main content
d

NEKA SILA BUDE S NJIM: Ovo je Nissan Rogue iz "Ratova zvezda" (VIDEO)

Foto: Youtube Printscreen/ Nissan USA
"Rogue, I am your father..."

Kompanija Nissan je sklopila partnerstvo sa LucasFilm produkcijskom kućom koji podrazumeva promociju novog filma iz sage „Star Wars“, te ne čudi što je japanski proizvođač automobila na svetskoj premijeri tog filma predstavio jedinstveni Rogue model. 

Inspirisan čuvenim svemirskim brodom iz filma koji se zove „Milenijunski Soko“ (Millennium Falcon) jedinstveni primerak modela Nissan Rogue je razvijen uz pomoć dizajnera iz Lucasfilm-a i Industrial Light & Magic. 

Moramo priznati da automobil izgleda impresivno, a sve to zahvaljujući ručno izrađenim panlima karoserije koji precizno imitiraju „Millennium Falcon“. Tu je vetrobransko staklo identično onom sa čuvene galaktičke krstarice, jedinstvena boja karoserije i unikatni točkovi. Instalirane su i komponente izrađene tehnologijom 3D štampanja, a reč je o tanjiru antene na krovu i laserski top. 

Jedinstven dizajn se nastavlja i na zadnjem delu automobila gde je Rogue opremeljen „subspace-hyperdrive“ jedinicom koja isijava plavu boju i prostire se čitavom dužinom vozila. Zadnje staklo je zamenjeno sa tri Boose zvučnika veličine 18 inča koji proizvode zvučne efekte iz filma. 

ISTORIJSKI ČAS! Ford GASI sve modele svojih automobila, osim jednog! Ubijate ih! (VIDEO)

Enterijer, međutim, nije toliko interesantan budući da je skoro potpuno isti kao na standardnom Rogue modelu. Ipak, iz kompanije navode da ovaj krosover poseduje „Hypedrive“ konzolu montiranu na centralnoj konzoli, kao i dugmad, pregidače, osvetljenje i zvučne efekte koji su inspirisani kokpitom Milenijumskog sokola. 

Iz kompanije nisu puno toga otkrili o mehanizacii ovog krosovera, ali verovatno se ispod njegove haube krije četvorocilindarski agregat radne zapremine 2,5 litara koji razvija 170 konjskih snaga i 237 Nm obrtnog momenta. Trebalo bi da je taj agregat povezan sa pogonom na svim, ili na prednjim točkovima.

„Solo: A Star Wars Story“ će početi da se prikazuje u bioskopima širom sveta od 25. maja, a glavne uloge tumače Alden Ehrenreich, Woody Harrelson, Emilia Clarke i Donald Glover. Radnja filma se odnosi na život čuvenog Han Soloa pre dešavanja iz filma Star Wars, i o tome kako je on upoznao svog vernog pratioca, Čubaku. 

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD noviteti

Vremenska prognoza
Mist
11 Beograd