Skip to main content
čovek popravlja kola

PONOVO ĆE PRŠTATI KAZNE: Proverite odmah vaš automobil, uvedena su nova PRAVILA a većina ovo nema

Foto: Profimedia
Mislite na vreme.

Prilikom tehničkog pregleda automobila, ako se ustanovi da vozilo koje je bilo registrovano za pet putnika, a na zadnjoj klupi ima četiri pojasa, vlasnik će morati ne samo da plati izradu nove saobraćajne dozvole, već će morati da plati i dodatne papire. 

Automobili na lageru
Foto: Profimedia/ilustracija

Naime, ako vozilo ima četiri pojasa, a registrovano je za petoro putnika jasno je da je to protivzakonito i da se mora regulisati.

Još jedan ATRAKTIVNI mali SUV na tržištu: Stigao KIA STONIK! (VIDEO)

 Praktično to znači da vlasnik vozila treba da podnese zahtev za ispitavanje vozila Agenciji za bezbednost saobraćaja, što košta 3.300 dinara, zatim ide kod proizvođača vozila (ovlašćenog uvoznika) da mu izda odgovarajuću potvrdu o stvarnom broju sedišta (cena ove potvrde se kreće od 1.500 do 12.000 dinara), a onda sa tom dokumentacijom ide u neku od ovlašćenih laboratorija za ispitivanje vozila.

JUL NAM DONOSI IZNENAĐENJE: Honda spremila jednu pravu poslasticu

U Centru za motorna vozila AMSS-a ta usluga košta 5.000 dinara. Kada dobije uverenja od laboratorije, ponovo treba da podnose sva dokumenta Agenciji za bezbednos saobraćaja i na kraju sa dobijenim poslednjim “papirom” od Agencije za bezbednost odlazi na tehnički pregled gde mu se upisuju novi podaci, i dobija novu saobraćajnu dozvolu. Nije poznat tačan broj ovakvih vozila, ali prema svemu sudeću broj je veliki, jer mnogo je polovnih automobila, uvezenih prethodnih godina, imalo drugačije papire.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 3 Pogledaj sve komentare
EU na kvadrat's picture

EU na kvadrat

Ovo je selektivna primena zakona koja ima za cilj punjenje budzeta na racun naroda, pa da bi se Veliki gazda imao da hvali kako ima suficit u budzetu. Jedan koma sest necega... lako je tako biti pametan... a to sto ljudi imaju plate u novootvorenim firmama 20000 i to je uspeh ove vlade.... Jedva skupis pare za letovanje i sad jos i ovo treba da placas...Ugasili smo ga s novopecenim Titom...

1 | 0
Sasko's picture

Sasko

Ma nadjose kako da jos vise ogole ovu bedu i sirotinju.

1 | 0
devil's picture

devil

Kako su ti automobili do sada registrovani?Ako je to novi zakon onda je taj sto je donosio zakon znao da ce mnogima napraviti problem.

0 | 0

SD vesti

SD noviteti

Vremenska prognoza
Slaba kiša
18 Beograd