Skip to main content
Rupe na putu

Rupe na putu su HOROR ZA VOZAČE I KOLA: Stiže spas kakvom se niko nije nadao! (VIDEO)

Foto: Youtube printscreen/Ford Europe
Fenomenalno rešenje!

Oštećenja na putu zlokobnog naziva - udarne rupe, jedan su od problema na koje se vozači u Srbiji, ali i u mnogim drugim zemljama, najčešće žale. Dok se ne pronađe način da se spreči stvaranje rupa ili da se one barem brže saniraju, Ford smatra da je rešenje problema u samom automobilu.

BRUKA! Šaćiri nas nije iznenadio, ali je celu Srbija ŠOKIRALA PROVOKACIJA na ŠVAJCARSKOJ TV (FOTO)

Ford je konstruisao sistem oslanjanja koji detektuje udubljenje na putu ispred vozila i u deliću sekunde prilagođava ugibljenje kako bi se kontakt točka sa udarnom rupom minimizovao, sprečila oštećenja na automobilu i neprijatnosti koje osećaju putnici pri udaru.

Sistem funkcioniše pomoću senzora koji registruju rupu pre nego što točak naiđe na nju. Senzori šalju signal upravljačkoj jedinici na svake 2 milisekunde. Kada kompjuter dobije informaciju o oštećenju na putu, šalje komandu amortizeru koji sprečava da točak u potpunosti upadne u rupu.

NESTAO U SEKUNDI! Iznajmila je Ferari i RAZBILA GA na komade posle par metara vožnje! (VIDEO)

Prvi serijski model koji je standardno opremljen ovom tehnologijom od 2016. je Ford Fusion (američki Mondeo) V6 Sport, a uskoro će ona biti ponuđena u modelu Focus najnovije generacije.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD noviteti

Vremenska prognoza
Clear sky
21 Beograd