fbpx
Skip to main content
Tesla

TESLA NA UDARU! Kritike stižu sa strane od koje NIKO NE BI OČEKIVAO

Foto: Profimedia
Opasno...

Nakon Skota Milera iz kompanije General Motors, i izvršni direktor Volkswagena kritikuje Teslu.

Na forumu koji je opisan kao “forum za međunarodno razumevanje”, odnosno “Menschen in Europe”, koji je održan u Pasau u Nemačkoj tokom prošle nedelje, raspravljalo se o svemu od biznisa do umetnosti i kulture. Jedna od tema bila je naravno i autoindustrija, a o njoj je govorio Matijas Miler, izvršni direktor kompanije VW. On se tokom svog govora dotakao kompanije Tesla i ono što je rekao je prilično interesantno.

Naime, on je izjavio da “uz dužno poštovanje, postoje neke kompanije koje su velike na rečima i najavama, ali na delima prodaju po jedva 80 hiljada automobila godišnje. A sa druge strane tu su kompanije kao VW koja prodaje 11 miliona automobila godišnje, i ostvaruju profit od 13 ili 14 milijardi evra. Tesla svakog kvartala gubi na milione dolara i otpušta radnike kada joj se ćefne. Da li je to socijalna odgovornost?”.

SKINUTI SA TRONA! Evo zašto su ELEKTRIČNI automobili POUZDANIJI od onih sa klasičnim motorima

Ova izjava Matijasa Milera je prilično hrabra, ako se u obzir uzme činjenica da je VW grupa vesnik jednog od najvećih skandala u industriji, i da je upravo iz tog razloga krenula ubrzanim korakom putem elektrifikacije. Pre Matijasa Milera, kompaniju Tesla je kritikovao i Skot Miler, jedan od čelnika kompanije GM, koji je rekao da Elon Mask “puno s*re” i da je nemoguće da Model 3 može da ispuni zahteve potrebne za peti nivo autonomije.

Za one koji znaju nemački, tu je i video snimak Matijasa Milera.

Komentari
Pošalji komentar
Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

Pročitajte i:

SD vesti

SD noviteti

Vremenska prognoza
Clear sky
8 Beograd