fbpx
Skip to main content
Milo Đukanović

A OD TATE...HIDROELEKTRANA! Milo Đukanović veruje da sve ostaje u porodici i zato dao posao sinu

Foto: Profimedia
Blažo Đukanović gradiće hidrocentralu zahvaljujući odluci Vlade Crne Gore!

Blažo Đukanović, sin crnogorskog premijera suvlasnik firme "BB solar" dobio je koncesiju da gradi male hidroelektrane na vodotoku Bistrica u Kolašinu, zahvaljujući odluci Vlade Crne Gore.

Odluku u ime države potpisuje Milo Đukanović, a ugovor o koncesiji ministar ekonomije Vladimir Kavarić. Tako će "BB solar" dobiti koncesiju na 30 godina u okviru koje za godinu dana mora završiti poslove projektovanja, a za još dve izgraditi hidrocentrale.

kanjon Morače, Morača, reka, Crna Gora
Foto: Profimedia

Ova firma podnela je Ministarstvu održivog razvoja zahtev za izdavanje urbanističko-tehničkih uslova za izgradnju male hidroelektrane Bistrica i to pet meseci pošto je to ministarstvo odbilo da im ispoštuje zahtev za gradnju male HE Slatina na istom vodotoku kod Kolašina, na katastarskim parcelama koje su u vlasništvu porodice Dulović. Kao razlog tada je rečeno da nije urađeno hidrološko istraživanje i da je za izdavanje dozvole potrebna izrada lokalne studije. Sada su sve nejasnoće očigledno prevaziđene, pa će za koju godinu Kolašinci moći da dobijaju struju sa male hidrocentrale Bistrica, ali i da je plate.

Vlasnici malih elektrana u Crnoj Gori imaju status povlašćenog proizvođača i njihovu struju će otkupljivati Elektroprivreda, dok će trošak plaćati svi potrošači - preko stavke na računu za podsticanje proizvodnje obnovljivih izvora energije.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 2 Pogledaj sve komentare
SRBIN iz Skoplja's picture

SRBIN iz Skoplja

Kruška pod krušku pada... Stoka izdajnička i lopurdska

5 | 2
nomino's picture

nomino

Najbolji naslov u zadnjih godinu dana😂😂😂😂

2 | 1

SD posao

SD vesti

SD novčanik

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
27 Beograd