fbpx
Skip to main content
novčanik

Šok na trafikama: Poskupele cigarete, evo koliko će sada koštati

Foto: Profimedia
Spremite se

Pušačima u BiH ovih dana stigao je novi udar na džep, jer su Fabrika duvana Sarajevo i “TDR” Sarajevo podigli cene ukupno devet vrsta cigareta.

Samo OVO je pravi način da OSTAVIŠ PUŠENJE! Evo koji...

Ako pušiš, oprezno sa PEPELOM! Evo i zašto!

Fabrika duvana Sarajevo podigla je cene šest vrsta cigareta, pa je sada za “Royal blue” i “Royal white” potrebno izdvojiti 4,20 maraka po kutiji, dok “Diva slims ” i “Diva violet slim” koštaju četiri marke, što je deset feninga više nego ranije.

cigarete
Foto: Profimedia

Za kutiju cigareta “Royal blue 18” i “Royal white 18” potrebno je izdvojiti 3,90 maraka.

Kada je reč o fabrici “TDR”, oni su korigovali naviše cene tri vrste cigareta za deset ili 20 feninga, pa tako pušači sada za “Lucky strike red” i “Lucky strike flow filter” moraju izdvojiti 4,70 maraka, dok “Lucky strike flow filter resized” košta 4,40 maraka.

Novo poskupljenje cigareta na tržištu BiH može najkasnije da se očekuje od početka iduće godine, a već u ovom mesecu Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH planira usvojiti posebnu i minimalnu akcizu na duvan i duvanske prerađevine, koje trebaju biti u primeni od početka 2018. godine.

Cigarete
Foto: Profimedia

– Proizvođači i veliki distributeri cigareta sami formiraju maloprodajne cene u skladu sa svojom poslovnom politikom. Oni mogu bilo kada u toku godine promeniti cene cigareta i duvana, s tim da u tu novu cenu mora biti uključena važeća akciza za tekuću godinu – izjavio je načelnik Odeljenja za komunikacije u UIO Ratko Kovačević.

Minimalna akciza u ovoj godini iznosi 2,42, a specifična 1,35 KM za kutiju cigareta. Akciza na duhan iznosi 96,80 KM po kilogramu.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD novčanik

SD vesti

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Mist
0 Beograd