fbpx
Skip to main content
Nevreme u Nišu

Na prodaju 52 stana, kvadrat 696 evra i to u Srbiji

Foto: Profimedia
Svi stanovi su u novogradnji

Kako je rekao direktor Gradske stambene agencije Niš Vladan Stojanović, interesovanje Nišlija za novozgrađene stanove je veliko kako za prodaju, tako i za iznajmljivanje.

KUPACA NIGDE NA VIDIKU: Kuću od 100 KVADRATA i hektar zemlje NIKO NEĆE, a košta samo 6.000 EVRA!

- Za prodaju su predviđena 52 stana, a za iznajmljivanje 18 stanova. Stanovi su uglavnom dvosobni, dvoiposobni i trosobni- kazao je Stojanović. 

On je dodao da je projektovana cena stanova 696 evra sa PDV-m a konkursom koji će biti raspisan moguće su odstupanja od ovog iznosa od svega nekoliko evra. Za iznajmljivanje stanova, dodao je Stojanović, Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture predložena je cena od jednog evra do 1,2 evra po kvadratu.

prodaja stana
Foto: Profimedia

- Projektovana cena stanova niža je u odnosu na tržišnu cenu stanova u tom delu grada i tog kvaliteta gradnje za 20 odsto- rekao je Stojanović. 

On je kazao da dve novoizgrađene zgrade sa socijalnim stanovima imaju energetski pasoš kategorije "C", daljinsko grejanje sa kalorimetrima i centralno snabdevanje toplom vodom. 

- Komisija za tehnički pregled objekata dala je pozitivan izveštaj o završenim radovima i očekujemo dobijanje upotrebne dozvole kako bi raspisali konkurs za prodaju i iznajmljivanje- naglasio je Stojanović. 

On je podsetio da su se socijalni stanovi u prve dve lamele u Duvaništu prodavali po ceni od 850 evra po kvadratu sa PDV-om, a u trećoj i četvrtoj lameli stanovi su koštali 756 evra sa PDV-om. 

Za izgradnju socijalnih stanova u Duvaništu iz republičkog budžeta obezbeđeno je 46 miliona dinara, dok je grad Niš preuzeo obavezu plaćanja 156 miliona dinara.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
9 Beograd

Korona skener

Korona virus COVID-19