fbpx
Skip to main content
Pumpa

Vozači, čeka vas NOVO IZNENAĐENJE NA PUMPAMA: Ako ste sipali benzin, račun će vas začuditi, a tek dizel, AU!

Foto: Profimedia
Gorivo je u Srbiji pojeftinilo u prethodnih mesec za oko sedam dinara, benzin za 7,7 dinara i evrodizel za 5,5 dinara, receno je danas u Udruženju naftnih kompanija Srbije (UNKS).

To sniženje maloprodajnih cena goriva korespondira sa padom cena na globalnim berzama, rekao je generalni sekretar UNKS-a Tomislav Mićović

- U prethodnih mesec dana maloprodajne cene za litar benzina dostizale su 157,9 dinara, a već danas su 150,2 dinara. Takodje, evrodizel je dostigao cenu od 169,9 dinara, dok je danas već na 164,4 dinara - rekao je Mićović.

Točenje goriva
Foto: Profimedia

Napomenuo je da UNKS svake srede izračunava prosečne maloprodajne cene na tržištu i da će za dva dana imati detaljnije informacije.

Mićović ističe da ne može da prognozira kako će se kretati cene u narednom periodu, s obzirom na veoma turbulentna politička kretanja na globlanoj sceni, koje "mogu i preko noći da okrenu smer cena na jednu ili drugu stranu".

- Što se tiče cena na godišnjem nivou, videćete da pre godinu dana eksperti i analitičari nisu pogodili to što se dešavalo ove godine. Nemoguće je to predvideti - rekao je Mićović.

Pročitajte i:

SD novčanik

SD vesti

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Slaba kiša
10 Beograd