fbpx
Skip to main content
Bolonja

RAJ NA ZEMLJI! Kad čujete šta se sve dobija za VOŽNJU BICIKLOM u ovom gradu, odmah ćete se PRESELITI TAMO

Foto: Profimedia/ilustracija
Urbanista Marko Amadori 2017. godine se setio na koji način da motiviše ljude da putuju na "zeleni" način. Tad je započeo kampanju protiv zagađenja vazduha nazvanu "Dobar posao", a od tad građani Bolonje, ali i turisti mogu biti nagrađeni ukoliko se gradom kreću biciklom, šetajući ili koristeći javni prevoz.

No, to nije sve! Možete i pešačiti, a možete naravno okretati pedale te zaraditi još i karte za bioskop ili sladoled. Da, ovo stvarno postoji, a mesto radnje je "crveni" grad – Bolonja.

Sve što je potrebno za ostvarivanje ovog jeste skidanje besplatne aplikacije koja će beležiti vaše kretanje, a zauzvrat ćete dobiti pravo na besplatno pivo, sladoled ili karte za bioskop.

SRBI SE SETILI! Gorica, Radomir i Vukašin svakog meseca UŠTEDE 10.000 dinara: Objasnili u čemu je CAKA

- Po prvi put, u zajednički cilj uspeli smo uključiti brojne ljude. Sistem kojim skupljate bodove ne nagrađuje pređenu udaljenost, već se računa svako pojedinačno putovanje i kretanje gradom, jer je najvažnije da konstantno doprinosite održivom načinu života - pojašnjava kreator ideje Amadori.

SRPSKE DOMAĆICE razvile UNOSAN BIZNIS: Spremanje ZIMNICE donosi VIŠE NOVCA U NOVČANIKE!

Pivo
Foto: Profimedia/ilustracija

Cilj je naučiti ljude kako na odredišta mogu stići i bez automobila, a o uspešnosti projekta svedoči i činjenica kako se više od 100 preduzetnika uključilo u nagrađivanje korisnika aplikacije.

Korisnici dnevno mogu da zabeleže četiri različita kretanja. Broj je ograničen, kako bi se osiguralo da svi koji učestvuju dođu do nagrada.

SKOK od 4,1 odsto: Prosečna srpska plata u avgustu 49.773 dinara

Trenutno, aplikacija je ove godine radila četiri meseca, ali postoji mogućnost da se kampanja sledeće godine produži, pa umesto četiri meseca, možda će građani Bolonje i njeni gosti celu godinu moći skupljati bodove i menjati ih za slatke užitke.

Pratite nas i na instagramu.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD novčanik

SD vesti

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Mist
0 Beograd