fbpx
Skip to main content
Aleksandar Vulin

VULIN: Očekujem rast penzija i plata!

Foto: Srbija Danas
Država Srbija svoje penzionere poštuje i ceni

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da će se položaj penzionera popravljati i da očekuje u narednom periodu rast penzija i plata.

Gde je najjeftiniji, a gde najskuplji parking u Beogradu?

Prosečna neto plata u februaru veća 12,4 odsto od januarske!

 On je, tokom posete Domu penzionera Voždovac, rekao da u Srbiji živi 1.728.000 penzionera i da je svako od njih zaslužio da bude poštovan, čuvan i zaštićen u vremenu u kome živi.

- Država Srbija svoje penzionere poštuje i ceni i ono što mogu da kažem je da će se njihov materijalni položaj i dalje popravljati. Bez podrške penzionera u Srbiji ne bi uspela ni jedna reforma, nijedan od zacrtanih ciljeva - poručio je Vulin.

Aleksandar Vulin
Foto: Srbija Danas

U radnoj akciji "Okej za sve generacije" penzioneri Gerontološkog centra Beograd, korisnici dnevnih centara za starije, volonteri Crvenog krsta Srbije, deca i mladi iz ustanova socijalne zaštite sređivali su danas dvorište Doma za stare Voždovac, a deca su od starijih mogla da nauče kako se prave torbe, podmetači od starih kesa i novina.

Cilj akcije bio je sređivanje prostora, ali i druženje i učenje jedni od drugih.

- Srbija je često bila deljena, pa su je tako delili i prema generacijama, kao da su naši stariji sugrađani posvađani sa našim mladim sugrađanima. Samo Srbija jedinstvena može da napreduje - rekao je ministar Vulin.

Aleksandar Vulin
Foto: Srbija Danas

Direktorka Gerontološkog centra Beograd Suzana Mišić kaže da je ova akcija pokušaj da se kroz međugeneracijsku saradnju i kroz druženje, naučimo nešto jedni o drugima i jedni od drugih".

Za akciju sređivanja dvorišta odlučili su se, kako kaže, jer je danas Dan zaštite planete, te da je akcija pravi primer dobre prakse.

Gerontološki centar Beograd pruža usluge smeštaja za oko 1.200 korisnika u četiri doma - Dom Bežanijska kosa, Dom Voždovac, Dom Karaburma i Stacionar.

U okviru Dnevnih centara i klubova obavlja se služba pomoći u kući i klupski boravak za više od deset hiljada Beograđana.

 

Pročitajte i:

SD novčanik

SD vesti

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
11 Beograd