fbpx
Skip to main content
Evro

Ako imate OVAKVIH dva evra, možete ih zameniti za 100 evra!

Foto: Profimedia/ilustracija
Obogatite se!

Možda imate monete u vrednosti od dva evra koje danas vrede mnogo više od svoje nominalne vrednosti.

Upozorenje za sve građane! Ako bankomat sa kog dižete pare izgleda OVAKO, bežite glavom bez OBZIRA

One su bile puštene u opticaj u određenom tiražu i bile su posvećene nekom događaju ili je moguće da je u procesu izrade došlo do greške. Tokom godina njihova vrednost se sve više povećava i traže ih svi kolekcionari sveta.

Pogledajte ovaj spisak i monete koje imate, pa vam se možda i posreći da nađete bar jednu od njih.

Evro
Foto: Profimedia

Dva evra Nemačke: Ove kovanice, puštene u opticaj 2008. godine sadrže grešku. Petnaest zemalja koje su u sastavu Evropske unije prikazane su bez granica. Bilo je ukupno 30 hiljada primeraka. Veoma su tražene među kolekcionarima.

Zatim, dva evra Vatikana: Ova kovanica je puštena u opticaj 2004. godine povodom 75 godina od osnivanja države Vatikan. Bilo ih je pušteno 85 hiljada primeraka. Po rečima kolekcionara njihova vrednost je oko 100 eura.

Dva evra Finske: Moneta puštena u opticaj 2004. godine u čast proširenja Evropske unije. Ovi primerci vrede oko 60 evra. Ovako niska vrednost je uslovljena prilično velikim tiražom; u opticaju ih je bilo više od milion.

Hit ponuda u Srbiji: Za samo 600 evra kupite neki od ovih 45 automobila

Dva evra u čast Grejs Keli: Ova kovanica je puštena u opticaj 2007. godine i vredi od 600 do 1.000 eura. Tiraž je bio svega 20.000.

Tu su još i dva evra San Marina: Nezaboravna moneta, puštena 2005. godine. Tiraž je bio 130.000 primeraka i svaka vredi oko 120 evra.

Poslednji - jedan cent Italije: Kovanica u vrednosti od jednog centa, puštena pre 15 godina u opticaj u Italiji, danas vredi 6.000 evra. Zašto? Ove kovanice, iz 2002. godine, istih su dimenzija kao i kovanice od 2 centa.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 1 Pogledaj sve komentare
Kovanice od 2centa I 1euro's picture

Kovanice od 2centa I 1euro

Imam neke kovanice po dva centa I od 1 eura

0 | 0

SD novčanik

SD vesti

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
11 Beograd