fbpx
Skip to main content
Dušan Marić

VELIKA PLANA OBARA REKORDE: 190 stipendija za studente i učenike

Foto: Dušan Marić
Stipendije opštine Velika Plana za ovu školsku godinu dobiće 190 studenata, što ovu pomoravsku opštinu verovatno čini šampionom Srbije po ulaganju u obrazovanje visokoškolaca u odnosu na broj stanovnika

Na konkurs se prijavilo 219 studenata i dva nadarena učenika srednjih škola, koja su osvajala jedno od tri prva mesta na republičkim i međunarodnim takmičenjima.

-Stipendije će dobiti svi studenti čiji prosek ocena nije manji od sedmice. Takvih je 180. Uslove je ispunilo i osam posebno nadarenih studenata, kao i dvoje nadarenih učenika. Moji saradnici i ja smo ponosni što svake sledeće godine u stipendiranje naših mladih ulažemo više nego prethodne godine – kaže Igor Matković, predsednik opštine Velika Plana.

Dušan Marić
Dušan Marić
Foto: Dušan Marić

Ove godine za stipendije će iz opštinskog budžeta biti izdvojeno oko 100.000 evra.

Studenti će sedam meseci dobijati po 8.400 a đaci deset meseci po 5.400 dinara.

-Pre šest godina, pre nego što je odgovornost za vođenje lokalne samouprave preuzela Srpska napredna stranka, Opština je dodelila 25 stipendija, što je sedam i po puta manje nego ove godine. Ulažemo u obrazovanje, u našu decu, u naše blago. Cilj nam je da sledeće godine stipendiramo više od 200 studenata i đaka – ističe Matković.

SD obrazovanje

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
4 Beograd