fbpx
Skip to main content
Mleko

Litar magarećeg mleka 3.000 dinara

Foto: Profimedia
Magareće mleko se koristi u medicinske i kozmetičke svrhe. Litar košta 3.000 dinara. Saša Gajić ga za zdravlje poklanja, a za „mazanje“ debelo naplaćuje.

Litar magarećeg mleka košta od 2.000 do 3.000 dinara, a kravljeg oko 30 dinara. Svi će pomisliti da je razlog za uzgoj magaraca novac, ali Saša nema nikakvu zaradu.

„Vrlo male količine, 700 do 800 grama mleka dnevno, može da se muze dok ima malo pored nje, čim se odvoji mleko zablokira. Više poklanjam kada ljudi dođu zbog neke teške bolesti, a gospođama koje se mažu naplaćujemo“, priča Saša. 

TOMISLAVOVA PRIČA: Odbili mu 1.246 molbi za posao, a u Kanadi za godinu dana zaradio za KUĆU I DVA AUTOMOBILA

Magarac i jarac
Foto: Profimedia

Kako kaže potrebno je da se popije oko 200 grama dnevno. Mleko pozitivno deluje na imunitet, kožne i plućne bolesti. Najsličnije je majčinom mleku, slatkasto je i bez mirisa. 

DANIJELA JE NAŠLA POSAO U FRANKFURTU: Nije vam dovoljna diploma i nije onako kako svi pričaju!

Saradnja sa kozmetičkim kućama – Saša o tome ne razmišlja. „Kada sam dovezao prve magarce pomislili su da nisam pametan, jer to u selo niko nema. Laki su za držanje“, kaže Saša objašnjavajući šta im je potrebno. Da je negde u Evropi ova ljubav prema magarcima bi se više isplatila...

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD posao

SD vesti

SD novčanik

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Slaba kiša
22 Beograd