fbpx
Skip to main content
Oglas za posao, ilustracija

Tražite posao: Ova zanimanja donose DOBRU ZARADU, ali ima JEDAN uslov

Foto: Profimedia
Postoje pravila po kojima treba da se ponašate

Na svakom poslu bezbednost uvek treba da bude na prvom mestu. Kada se se svi kriterijumi zadovoljne, onda tek treba da se razmišlja kako posao možete da unapredite, kako možete vaš rad da poboljšate i kako zapravo radnici mogu da budu prouktivniji.

Neki poslovi su sami po sebi rizični i postoje jasno definisana pravila, po kojima bi trebalo da se ponašate:

GRAĐEVINSKI RADOVI I MAŠINE ZA RAD NA VISINAMA 

Mašine za rad na visinama su bezbedne u većini slučajeva. Naravno mašine za rad na visinama moraju pre radova da budu proverene i do nekoliko puta. Dakle, nikako ne smete sebi dozvoliti da koristite mašine za rad na visinama, koje pre toga nisu proverene ili su mnogo godina korišćene i njihova sigurnost nije utvrđena.

građevinski radnik
Foto: Profimedia

Dakle, ako primetite samo i male neregularnosti kada je u pitanju funkcionisanje mašina za rad na visinama, trebalo bi da na to upozorite vaše nadređene ili nekog ko bi mogao da vam pomogne.

Nikako ne smete nastavljati radove, koji mogu da vas koštaju života. Mašine za rad  na visinama uvek moraju da rade perfektno, pre svakog korišćenja moraju da budu proverene i zapravo mora da ih koristi neko ko i te kako zna kako se koriste.

Trikovi najuspešnijih: Naučite da budete organizovaniji!

Svim onima koji nisu baš sigurni u sebe i koji imaju strah, preporučuje se da se drže dalje od mašina za rad na visinama. Uvek je moguće pronaći neku alternativu.

RUKOVANJE SA IZUZETNO OPASNIM MAŠINAMA 

Izuzetno opasne mašine mogu da budu vrlo lake za korišćenje ukoliko poštujete uputstva. Dakle, ako znate da rukujete izuzetno opasnim mašinama, ukoliko imate iskustva, ukoliko ste pribrani i ponašate se onako kako bi trebalo, onda nema opasnosti za vas.

Međutim, treba znati da je opasnost prisutna svaki put kada i vi sami rizično krenete da se ponašate. Kada na primer ne koristite zaštitnu opremu, jer mislite da vam neće trebati ili kada koristite mašine za nešto što i ne bi trebalo. Onda možete da očekujete neželjene posledice.

Šansa za posao u Srbiji: Lidl zapošljava više od 1.000 radnika

Dakle, da ne bi došlo do toga, obavezno pažljivo i odgovorno.

RAD SA OPASNIM SUPSTANCAMA 

Rad sa hemijski opasnim supstancama uvek može biti rizičan. Ovde će uvek raditi ljudi koji tu materiju dobro poznaju, ali to ne znači da je za njih ovaj posao manje rizičak. Kao i u prethodnom slučaju, svi preduslovi za iole bezbedan rad moraju da budu ispunjeni. Sada je ovde sve ostalo na vama.

opasne supstance
Foto: Profimedia

Korišćenje zaštitne opreme i te kako mora da bude pod obavezno. Apsolutno sve - od glave do pete na vama mora da bude zaštićeno u slučaju da se nešto dogodi. Treba se takođe ponašati prema pravilima. I ukoliko se dogodi neka nepredviđena situacija, onda morate da se ponašate onako kako su vam naložili da se ponašate.

Nemojte u određene rizične prostorije uvoditi ljude, kojima nije mesto tu. Nemojte misliti nikada "ma šta može loše da krene", jer nisu pravila napisana samo da bi se poštovala i da ne biste trpeli određene kazne. Pravila postoje da vaš život i životi ostalih nikako ne bi bili ugroženi.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD posao

SD vesti

SD novčanik

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Pljuskovi slabog intenziteta
12 Beograd

Korona skener

Korona virus COVID-19