fbpx
Skip to main content
Radionica

PRILIKA KOJA NE SME DA SE PROPUSTI: Besplatna edukacija koja donosi poslove iz snova

Foto: Promo
Besplatne radionice omogućuju da polaznici nauče da iskoriste prednosti savremenih tehnologija.

Klub privrednih novinara pod pokroviteljstvom Opštine Zemun realizuje projekat „Zemun brend”, a pod pokroviteljstvom Kancelarije za mlade i u saradnji sa udruženjima gradske uprave grada Beograda, istovremeno realizuje projekat „Beograd brend”.

Zajednički cilj oba projekta je da se ukupno 60 polaznika, prevashodno učenika srednjih škola, kroz program besplatnih radionica, obuči dа koristi prednosti savremenih tehnologija u svrhe veb novinarstva i marketinga.

Koje sve znanja polaznici stiču?

„Veb sajtovi, predviđeni projektima, su izrađeni. Polaznici radionica će kreirati brend, kojim će kasnije upravljati i na kome će postavljati svoje autorske tekstove. Učenici, putem interaktivne obuke na radionicama koje su u toku, usvajaju znanja iz veb novinarstvа, onlajn marketingа, vođenjа bloga, korišćenjа društvenih mreža u promotivne svrhe, kreiranjа i upravljanja brendom", izjavila je Miljka Bogićević, PR menadzer Kluba privrednih novinara i dodala da obuku vode dva stručna predavača: Marija Mitrovanov, direktorka i glavna i odgovorna urednica portala iSerbia, kao i novinar MTV Srbija, Miljana Kerču.

Radionica
Foto: Promo

Sertifikat za sve polaznike, a za najboljeg posebna nagrada

Radionice su počele sa radom od 8. oktobra i održavaće se još naredna tri vikenda, u popodnevnim časovima u terminima dogovora sa grupom, u prostorijama „Gnezdo”, na šestom spratu „Beograđanke”. Formirane su dve grupe i to grupa učenika iz zemunskih škola i druga grupa, koju čine učenici ostalih beogradskih srednjih škola. Po završetku radionica svi polaznici će dobiti sertifikat o završenom kursu, dok će jedan, najbolji od svih, biti dodatno nagrađen.

„Na kursevima koje držim nastojim da polaznike što više uključim, kako bih ih podstakla da misle i povezuju, kao i da time bolje shvate i lakše zapamte. Ovo je odlična prilika da steknu znanja i veštine, koji im nisu dostupni u formalnom obrazovanju”, istakla je Marija Mitrovanov.

Učesnici oduševljeni novim znanjima

- Na početku svakog predavanja smo imali vežbe pamćenja, radili smo kreativne i po sadržaju različite radionice, koje razvijaju divergentno i kritičko mišljenje, razgovarali o svojim idejama, sklonostima, temama koje nas interesuju. Usvojili smo dosta stručih termina u vezi sa novinarstvom i internetom i naučili dosta zanimljivosti o najnovijim istraživanjima, koja mogu da nam pomognu u pisanju, marketingu i životu, uopšte” i dodala da će učiti rad u Word Press programu i obavljanje zadataka u timovima, kaže Katarina Nikolić, studentkinja Filozofskog fakulteta i polaznica radionice otkrivajući svoje utiske.

„Kao učesnik, zadovoljna sam organizacijom celokupnog programa, način prezentovanja materijala je odličan. Takođe, mislim da je veoma korisno, pre svega, jer širimo svoje vidike i učimo nove stvari”, iznela je svoje mišljenje Natalija Đorđević, učenica Pravno-birotehničke škole „Dimitrije Davidović” u Zemunu.

Komentari
Pošalji komentar
Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

Pročitajte i:

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
7 Beograd