fbpx
Skip to main content
Moskva

RUSI MERKAJU NOVE INVESTICIJE U SRBIJI: Zanimaju ih dva projekta o kojima je brujala cela zemlja

Foto: Profimedia
Predstavnici Moskve su najavili novi investicioni ciklus u Srbiji.

Ruski privrednici i investitori koji borave u Srbiji, najviše su se nteresovali za projekat "Beograd na vodi" i izgradnju metroa u srpskoj prestonici.

Ministar u Vladi Moskve zadužen za međunarodnu saradnju Sergej Čerjomin rekao je novinarima tokom Konferencije za pitanja razvoja poslovne saradnje Moskve i Beograda, u okviru "Dana Moskve u Beogradu", da se moskovski investitori najviše interesuju za ta dva velika projekta, kao i da je "Beograd na vodi" sličan moskovskom projektu za uređenje obala u glavnom gradu Rusije.

On je rekao da se ruska rublja stabilizovala i da to otvara vrata za veće ruske investicije.

Beograd na vodi
Foto: Srbija Danas

- Možemo da očekujemo porast ruskih investicija u Srbiji - kazao je Čerjomin dodajući da veliki potencijal za unapređenje saradnje postoji u oblasti poljoprivrede, turizma i ugostiteljstva, ali i IT industriji.

On je rekao da su u Beogradu otvorene slobodne ekonomske zone i da je sada bolja infrastruktura za investicije. 

Pomoćnik gradonačelnika Beograda Borko Milosavljević je rekao da su kolegama iz Moskve predstavljeni projekti vredni više od 10 milijardi dinara, u tri oblast - infrastrukturni projekti, grinfild projekti i projekti u oblati nekretnina.

- Posebnu pažnju je privukao projekat Beograd na vodi - istakao je Milosavljević dodajući da su Rusi zainteresovani za učešće u izgradnji, ali i za kupovinu i iznajmljivanje stambeno-poslovnog prostora.

Pročitajte i:

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
13 Beograd