Skip to main content
Ljudi

500 MILIONA EVRA ZA PROJEKTE U SRBIJI! Stižu lepe vesti iz Evropske banke za obnovu i razvoj

Foto: Srbija Danas / Saša Džambić
Da bi rast od preko 3,5 odsto bio ostvariv, kaže, neophodan je dalji rad na strukturnim reformama u kojima EBRD pomaže Srbiji u kojoj vidi ogroman potencijal

Regionalna direktorka Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Zuzana Hargitaj izjavila je sinoć na Kopaonik biznis forumu da ta banka razmatra da obezbedi 500 miliona evra za finansiranje projekata u Srbiji.

Ona je rekla da bi želela da EBRD ima još jaču saradnju kako s javnim i državnim preduzećima, tako i s privatnim sektorom, te da smatra da rast BDP-a u Srbiji od preko četiri posto u proteklom periodu nije slučajnost kako to vide pojedini ekonomisti i privrednici.

Objavljeni podaci: Koliku štetu budžetu Srbije nanose prištinske takse?

Objavljeni podaci: Koliku štetu budžetu Srbije nanose prištinske takse?

Ona kaže da misli da će u narednom periodu pretpostavljeni rast BDP-a Srbije od 3,5 procenata biti revidiran, a ukazala je da je na prethodni nivo BDP-a od preko četiri posto uticala visoka stopa rasta izvoza i rast potražnje na domaćem tržištu.

Zuzana Hargitaj
Tanjug/​Tanja Valić

Da bi rast od preko 3,5 odsto bio ostvariv, kaže, neophodan je dalji rad na strukturnim reformama u kojima EBRD pomaže Srbiji u kojoj vidi ogroman potencijal.

Stiže razlika primaocima boračko-socijalne zaštite, EVO KADA će biti ISPLATA

Stiže razlika primaocima boračko-socijalne zaštite, EVO KADA će biti ISPLATA

Zuzana Hargitaj pohvalila je konsolidaciju bankarskog sektora, što je godinama bila jedna od glavnih tema u vezi s reformama.

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
21 Beograd