fbpx
Skip to main content
porodica

Brzina menja perspektivu

Foto: e-stock
Ovih dana predstavljen je prototip najbržeg voza na svetu - "magleva", koji može da razvije brzinu od čak 600 kilometara na sat!

Prema najavama, prve putnike će prevesti već sledeće godine. Kada se uzme u obzir vreme potrebno za pripremu puta, putovanje ovim vozom biće brže od leta avionom do istog odredišta. 

Imamo li u vidu da je nekada bio potreban ceo dan da otputujemo u mesto udaljeno 600 kilometara, postaje jasno koliko nam, uštedom vremena, brzina menja svakodnevni ritam života.

porodica
Foto: e-stock

Menja nam perspektivu, kao i poimanje odnosa vreme-prostor. Slično je i sa  brzinom optičke mreže koja nas, pristupom različitom sadržaju, vestima, video pozivima i onlajn komunikacijom, povezuje sa svim delovima planete doslovno u realnom vremenu.

Sa brzinom optičkog interneta od 1000 Mb/s, u trenutku premošćujemo daljine bilo gde u svetu, prateći uživo ono što se dešava. Štedi se vreme "putovanja" važnih vesti, poruka naših bližnjih, zanimljivih TV sadržaja ili drugih onlajn formata.

porodica
Foto: e-stock

A pored samog vremena, ušteda je i u tome da nam je brzina optike dostupna za samo jedan dinar mesečno tokom prvih 12 meseci u okviru mts BOX paketa. 

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
2 Beograd