Skip to main content
 • Read more Granični prelaz Društvo

  Vožnja OTEŽANA! Na graničnim prelazima i po PET SATI čekanja

 • Read more Darko Lazić Hronika

  LAZIĆ U INVALIDSKIM KOLICIMA! Pevač u krizi, STALNO PLAČE i moli se BOGU, a za nesreću krivi OVOG ČOVEKA!

 • Read more Jan Veseli i Željko Obradović Košarka

  DA SE NAJEŽIŠ: Veseli postao tata i hteo odmah da igra derbi Evrolige! Željko Obradović mu prišao i jednom rečenicom dokazao kakva je LEGENDA!

 • Read more F-16 Region

  KRŠEVI! Hrvati ostali bez svih F-16 aviona! Nisu prošli tehnički, ali to nije jedina BRUKA!

 • Read more Sloba Radanović Zadruga

  SPOMINJE GOSPODA, MOLI ZA ZAŠTITU: Slobine reči - toliko jake, a pune slabosti! (FOTO)

 • Read more KK Budućnost Košarka

  EVROLIGA: Šou Kalinića u Pireju. Budućnost POBEDILA! Srbi POKORILI Istanbul (FOTO)

 • Read more bane-colak Zadruga

  PUKAO JE KAO LAJSNA, OBRUKAO JE SEBE I NAS: Majka Baneta Čolaka ne krije koliko je potresena zbog sina

Uručivanje nagrade zemunskim osnovcima

Dodela nagrada pobednicima konkursa o saobraćaju

Foto: Zemun.rs
"Savet za bezbednost saobraćaja GO Zemuna na putevima radi u kontinuitetu i obraća se svim generacijama."

Predsednik Skupštine GO Zemun i Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima GO Zemun Nenad Vranjevac i sekretar Skupštine i član Saveta Marko Janković uručili su nagrade zemunskim osnovcima, pobednicima likovnog i literarnog konkursa na temu bezbednosti u saobraćaju. 

''Savet za bezbednost saobraćaja GO Zemuna na putevima radi u kontinuitetu i obraća se svim generacijama. Trudimo se da prilagođenim predavanjima, adekvatnom literaturom, obukama na poligonima i simulacijama potencijalno nebezbednih situacija, utičemo na podizanje svesti o važnosti primene saobraćajnih pravila, vezivanja sigurnosnih pojaseva, upotrebe dečijih autosedišta, što je sve deo saobraćajne kulture'' istakao je Vranjevac i naglasio da je još jedan dokaz posvećenog rada u oblasti bezbednosti i ovaj projekat , jer su deca svojim radovima pokazala da su usvojila znanja o bezbednom ponašanju u saobraćaju kojama ih Savet na prilagođen način uči još od predškolskog doba. 

Uručivanje nagrade zemunskim osnovcima
Uručivanje nagrade zemunskim osnovcima
Foto: Zemun.rs

Nenad Vranjevac je zaključio da Savet za bezbednost saobraćaja na putevima želi da Zemun bude prva opština koja je dostigla rezultate projektovane Strategijom Republike Srbije o bezbednosti saobraćaja na putevima od 2015. do 2020. godine, a to je da ni jedno dete ne pogine u saobraćaju i da se broj poginulih i povređenih prepolovi. 

U konkursu je učestvovalo 16 osnovnih škola Zemuna. Likovni konkurs na temu ''Moj put do kuće – pojave u saobraćaju'', bio je namenjen učenicima od 1. do 4. razreda, dok je za učenike od 5. do 8. razreda bio otvoren literarni konkurs na temu ''Pažnja - uče(s)nik u saobraćaju''. 

Uručivanje nagrada zemunskim osnovcima
Foto: Zemun.rs

Za najbolje radove Savet za bezbednost saobraćaja na putevima GO Zemun dodelio je mlađim osnovcima16 bicikala, kaciga, visokoreflektujućih traka i ilustrovanih priručnika ''Zlatna pravila za decu u saobraćaju''.
Stariji osnovci nagrađeni su sa 16 tablet računara, fluorescentnih prsluka i priručnika ''Zlatna pravila za decu u saobraćaju''.

Osnovci su sa ponosom svoje stavaralaštvo izloženo u prostoru Kancelarije za mlade pokazali drugarima, roditeljima i profesorima, a vredne nagrade koje su dobili od Gradske opštine Zemun na kraju školske godine svakako su podstrek za dalje uspehe u školovanju.

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
5 Beograd