Skip to main content
 • Read more Ivica Dačić Info

  "NEMA MENJANJA GRANICA SILOM!" Dačić ŽESTOKO odbrusio lažnim kosovskim vlastima i SPUSTIO TAČIJA na zemlju!

 • Read more Sergej Šojgu Sirija

  Ministar odbrane Sergej Šojgu: Rusija neće ostaviti bez odgovora oboreni Il-20

 • Read more Dalmacija stršljeni Region

  NAJEZDA STRŠLJENA u komšiluku: Preko 1.000 jedinki "okupiralo" kuću u Dalmaciji

 • Read more Kosovo vojska Info

  ŠAMARČINA PRIŠTINI! Međunarodna zajednica BLOKIRALA formiranje lažne KOSOVSKE VOJSKE!

 • Read more Kija i Sloba Zadruga

  ŠOK, NIJE GOTOVO! Nakon toliko vremena, Sloba priznao - I dalje sam u BRAKU sa Kijom, evo ZAŠTO!

 • Read more enver hodžaj Info

  SKANDAL! Albanci UCENJUJU Srbiju: Nema ništa od ZSO dok Kosovo ne uđe u UN!

 • Read more Sloba i Luna Zadruga

  SKANDALOZNO! Sloba i Lunini roditelji... ŠTA? Kako je TO MOGUĆE nakon svega?!

Uručivanje nagrade zemunskim osnovcima

Dodela nagrada pobednicima konkursa o saobraćaju

Foto: Zemun.rs
"Savet za bezbednost saobraćaja GO Zemuna na putevima radi u kontinuitetu i obraća se svim generacijama."

Predsednik Skupštine GO Zemun i Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima GO Zemun Nenad Vranjevac i sekretar Skupštine i član Saveta Marko Janković uručili su nagrade zemunskim osnovcima, pobednicima likovnog i literarnog konkursa na temu bezbednosti u saobraćaju. 

''Savet za bezbednost saobraćaja GO Zemuna na putevima radi u kontinuitetu i obraća se svim generacijama. Trudimo se da prilagođenim predavanjima, adekvatnom literaturom, obukama na poligonima i simulacijama potencijalno nebezbednih situacija, utičemo na podizanje svesti o važnosti primene saobraćajnih pravila, vezivanja sigurnosnih pojaseva, upotrebe dečijih autosedišta, što je sve deo saobraćajne kulture'' istakao je Vranjevac i naglasio da je još jedan dokaz posvećenog rada u oblasti bezbednosti i ovaj projekat , jer su deca svojim radovima pokazala da su usvojila znanja o bezbednom ponašanju u saobraćaju kojama ih Savet na prilagođen način uči još od predškolskog doba. 

Uručivanje nagrade zemunskim osnovcima
Uručivanje nagrade zemunskim osnovcima
Foto: Zemun.rs

Nenad Vranjevac je zaključio da Savet za bezbednost saobraćaja na putevima želi da Zemun bude prva opština koja je dostigla rezultate projektovane Strategijom Republike Srbije o bezbednosti saobraćaja na putevima od 2015. do 2020. godine, a to je da ni jedno dete ne pogine u saobraćaju i da se broj poginulih i povređenih prepolovi. 

U konkursu je učestvovalo 16 osnovnih škola Zemuna. Likovni konkurs na temu ''Moj put do kuće – pojave u saobraćaju'', bio je namenjen učenicima od 1. do 4. razreda, dok je za učenike od 5. do 8. razreda bio otvoren literarni konkurs na temu ''Pažnja - uče(s)nik u saobraćaju''. 

Uručivanje nagrada zemunskim osnovcima
Foto: Zemun.rs

Za najbolje radove Savet za bezbednost saobraćaja na putevima GO Zemun dodelio je mlađim osnovcima16 bicikala, kaciga, visokoreflektujućih traka i ilustrovanih priručnika ''Zlatna pravila za decu u saobraćaju''.
Stariji osnovci nagrađeni su sa 16 tablet računara, fluorescentnih prsluka i priručnika ''Zlatna pravila za decu u saobraćaju''.

Osnovci su sa ponosom svoje stavaralaštvo izloženo u prostoru Kancelarije za mlade pokazali drugarima, roditeljima i profesorima, a vredne nagrade koje su dobili od Gradske opštine Zemun na kraju školske godine svakako su podstrek za dalje uspehe u školovanju.

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
30 Beograd