fbpx
Skip to main content
elektronske cigarete

I ONE SU VEOMA ŠTETNE?! Hong Kong zabranjuje elektronske cigarete?!

Foto: Profimedia/ilustracija
Širom sveta tržište cigareta je u padu.

Hong Kong planira da zabrani elektronske cigarete i druge nove uređaje za pušenje radi zaštite javnog zdravlja, izjavila je danas lider te poluatonomne kineske teritorije Keri Lam.

Ona je istakla da njena vlada radi na predlogu zakona koji će zabraniti uvoz, proizvodnju, prodaju, distribuciju i reklamiranje elektronskih cigareta, prenosi agencija AP.

Nema zainteresovanih za kupovinu Valjevske pivare

U Hong Kongu, zabrana pušenja na javnom mestu značajno je smanjila korišćenje cigareta, nakon čega je i u kontinentalnom delu Kine uvedena ista zabrana.

Kina
Foto: Profimedia/ilustracija

Upotreba e-cigareta naišla je na oštre kritike u svetu, a više od dvadeset zemalja ih je već zabranilo. Brojne lokalne vlasti u SAD takođe su preduzele napore da ograniče njihovu dostupnost, naročito zbog mogućnosti da mladi postanu ovisnici i da počnu da konzumiraju duvan.

Sledećeg leta turiste u Grčkoj čeka VELIKA PROMENA: Vlada donela odluku koja vam se neće svideti

Širom sveta, tržište cigareta je u padu, iako kontinentalni deo Kine ostaje najveći proizvođač i potrošač duvanskih proizvoda, budući da više od polovine muškaraca puši.

Američka agencija AP navodi takođe da nema dovoljnih istraživanja o dugoročnim efektima e-cigareta i o tome da li pomažu pušačima da ostave cigarete.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Slaba kiša
8 Beograd