fbpx
Skip to main content
Beograd noću

ISTRAŽIVANJE POKAZALO: Beograd najjeftiniji grad na svetu

Foto: Profimedia
U regionu je jeftinije samo u Skoplju i Tirani

U poređenju sa 484 najvećih svetih gradova, troškovi života u Beogradu su među najnižim, podaci su iz najveće svetske baze o kvalitetu života "Numbeo“.

Ovo je NAJSKUPLJI grad NA SVETU!

Turistička ponuda Beograda od danas na sajmu u Minsku!

Stanarina je za Beograđane manja nego za Njujorčane čak 10 puta, namirnice oko pet, a za piće i jedan obrok Njujorčani bi kod nas komotno poručili još četiri ture.

Lista je napravljena poredeći sa Njujorkom cene troškova života, kirije, namirnica, ali i kupovnom moći lokalnog stanovništva.

beograd
Foto: Srbija Danas

U troškovima života srpska prestonica je 411, daleko od prvog mesta na kojem je Hamilton, grad u monarhiji Bermuda, a onda i nanizanih paprenih gradova u Švajcarskoj.

Obnoviti SRPSKO SELO! Krkobabić za oživljavanje poljoprivrednih zadruga, nudi pomoć države

Sa domaćom platom za prosečne troškove pri obilasku ovih gradova treba izdvojiti četiri puta više novca, a žiteljima američkih gradova, kao što su Dalas i Kanzas, koji su prema ovim podacima ubedljivo prvi po kupovnoj moći, čak bi i Hamilton bio sitnica.

Sudeći prema podacima, Beograd je sve jeftiniji. Lane je bio na 405. mestu, a mada je manje gradova bilo uvršteno na listi, 2013. godine troškovi života bili su skoro duplo veći.

OTVOREN PRVI AUTLET HRANE: Namirnice jeftinije i do 90%

Za Beograđane je ostalo vrlo malo gradova gde bi sa svojom platom lakše platili račune. Ne moraju daleko ni da idu – jeftiniji je Novi Sad, koji je na 427. mestu, ali tu su manje cene, a meštani bolje žive, jer imaju veći indeks prosečne kupovne moći – 39,33, za nekoliko procenata veći od beogradskog – 35.49.

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
9 Beograd