fbpx
Skip to main content
respirator

Kompanije donirale novac za nabavku respiratora

Foto: Profimedia
Na poziv Privredne komore Srbije i lični poziv predsednika Marka Čadeža kompanije Kappa Star, Nelt, MK group, Moji brendovi, Alko grupa i Milšped obezbedile su novac za nabavku po deset respiratora, dok je Eliksir Prahovo samo u ovoj akciji donirala 30 miliona dinara.

Uz to Matijević grupa donirala je 100.000 evra za kupovinu neophodne medicinske opreme. Spisak privrednika koji se uključuju u akciju nabavke respiratora i potrebne opreme za zdravstvo sve je duži, jer prijave stižu iz sata u sat.

„PKS poziva i druge članice da se, u skladu sa svojim mogućnostima, uključe u akciju nabavke respiratora i druge medicinske opreme i sada kada je najpotrebnije pokažu solidarnost prema zajednici u kojoj posluju, kako bi se svi zajedno lakše izborili sa zdravstvenom krizom izazvanom pandemijom korona virusa. Svaki respirator više u našim bolnicama veliki je doprinos da sačuvamo što više života obolelih građana“, izjavio je Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije.

Marko Čadež
Marko Čadež
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

Kupovina respiratora i medicinske opreme za bolnice, kaže, velika je pomoć i ogromna podrška i lekarima i medicinskim sestrama koji se maksimalnom požrtvovanošću bore za svoje pacijente.

Predsednik PKS je izrazio veliku zahvalnost i svim kompanijama koje su učestvovale u akciji Privredne komore Srbije i Grada Beograda za obezbeđivanje paketa za penzionere , kao i svim privrednicima koji su uplaćivali novac preko računa za druge potrebe i pozvao privredu da i na ovaj način nastavi da iskazuje svoju solidarnost na delu.

Za sve dodatne informacije zainteresovanim privrednicima koji žele i mogu da pomognu kontakt je Jelena Jovanović, savetnik predsednika Privredne komore Srbije, E mail: jelena.jovanovic@pks.rs, tel. 063 8485 096

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Umerena kiša
18 Beograd