Skip to main content
Mobilni telefon

KORAK KA UKIDANJU ROMINGA! EU ulaže 30 miliona evra u naš region

Foto: Profimedia/ilustracija
Evropska unija spremna je da uloži 30 miliona evra za širenje interneta na zapadnom Balkanu

Komesarka za digitalno tržište EU Marija Gabrijel objavila je da se radi o nepovratnim sredstvima koja se troše u okviru projekata smanjenja roming cena unutar našeg regiona, ali i prema EU.

Prodavcu možete vratiti stvar kojom niste zadovoljni i da uzmete svoj novac: Dovoljno je da kažete jednu reč!

Sredstva su odobrena u okviru Investicionog fonda za zapadni Balkan (WBIF) i troše se za realizaciju širokomrežnog pojasa.

Gabrijel je, govoreći u Evropskom parlamentu, istakla da Unija snažno podržava aktivnosti šest država zapadnog Balkana na smanjenju cena rominga, kao i što jeftiniji pristup i korišćenje interneta.

I posle Bregzita sve po starom: Jedno partnerstvo ostaje

Naglasila je da ukidanje rominga, što je EU već učinila, jeste njen cilj i za države zapadnog Balkana. Ipak, one nisu dio Unije, pa taj proces može da počne samo nakon dogovora operatera i predstavnika vlasti unutar regiona. Ipak, Gabrijel je pohvalila nekoliko telekomunikacionih kompanija koje su samoinicijativno već značajno smanjile troškove rominga.

- Evropska komisija je u stalnom kontaktu s partnerima na zapadnom Balkanu, kako bi cene rominga bile dodatno redukovane s krajnjim ciljem da se on ukine - poručila je Gabrijel.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
6 Beograd