fbpx
Skip to main content
Jahorina

Ljevnaić: Jahorina je svetski ski centar zahvaljujući Dodiku i Viškoviću

Foto: Promo
Jahorina je u poslednje tri godine jedno od najvećih gradilišta u Republici Srpskoj

Jahorina je u poslednje tri godine jedno od najvećih gradilišta u Republici Srpskoj, a nakon završenog prvog ciklusa investicija koje su obuhvatale uređivanje staza i izgradnju sistema veštačkog osnežavanja, na planini su trenutno u toku ozbiljni investicioni projekti, poručeno je nakon jučerašnjeg sastanka predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika, predsednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića i direktora OC Jahorina Dejana Ljevnaića.

Dodik, Višković i Ljevnaić razgovarali su o investicijama koje su trenutno u toku na Jahorini,  ali i o predstavljanju Jahorine u svetu kao primera dobre prakse u RS. Nakon završenog prvog ciklusa investicija koje su obuhvatale uređivanje staza i izgradnju sistema veštačkog osnežavanja, na ovoj planini su trenutno u toku ozbiljni investicioni projekti. Pomoću više od 30 miliona KM koji se ulažu u Jahorinu biće iskazan puni potencijal ove planine.

Uz podršku i pomoć predsedavajućeg Predsedništva Vlade RS, u Olimpijskom centru radi se na  izgradnji prve kabinske Gondole uz koju je u planu i tri kilometra novih staza, te i njihovo osnežavanje. Ti projekti su izuzetno značajni za Jahorinu jer će, pored konforma koje pružaju svim gostima,  biti smanjene gužve na skijalištu u zimskoj turističkoj sezoni i rasteretiće se centralne staze na planini.

Jahorina
Foto: Promo

Gondola će raditi kada druge instalacije ne mogu, što je bio jedan od osnovnih preduslova za izgradnju i vodilja kada se ova investicija planirala. U toku je i zamena starog ski lifta na Poljicama novim liftom koji će povećati kapacitet instalacije, kao i zamena i modernizacija kompletnog sistema naplate usluga kojim će se poboljšati i ubrzati prolaz skijaša na kapijama.

Od letnjih sadržaja u pripremi je izgradnja najdužeg alpin kostera u ovom delu Evrope koji će ujedno biti najveća letnja atrakcija na Jahorini, sa trasom 2,2 kilometra i kretaće se sa vrha do podnožja prolazeći kroz najatraktivnije predele olimpijske planine. Takođe, na polaznoj stanici alpin kostera kod veštačkog jezera gradi se ugostiteljski koji će gostima omogućiti uživanje na gotovo samom vrhu Jahorine sa propratnim sadržajima za decu i odrasle.

Jahorina
Jahorina zimi
Foto: Profimedia

Direktor OC Jahorina Ljevnaić istakao je da je neizmerno zahvalan na podršci koju centar dobija.

- Interesovanje koje Dodik i  Višković pokazuju za Jahorinu nam je veliki vetar u leđa, tako da ćemo učiniti sve da opravdamo ukazano poverenje,  koje je u ovim trenucima od velikog značaja za mene kao direktora ali i za sve zaposlene u OC Jahorina. Jahorina je zahvaljujući njima destinacija vredna pažnje, ali i ski centar koji sa sigurnošću može parirati najboljim ski centrima u svetu - rekao je Ljevnaić.

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
32 Beograd