fbpx
Skip to main content
Tomislav Momirović

MAŠINE SE NE GASE: Najavljena nova ulaganja u lokalnu putnu infrastrukturu (FOTO)

Foto: RINA
Ministar Momirović je naglasio da će dalja izgradnja auto-puta doneti brojne benefite svim građanima Zapadne Srbije

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović obišao je radove na sanaciji puta u selu Makovište kod Kosjerića i najavio ulaganja u lokalnu putnu infrastrukturu širom Srbije.

Obradujte Vašu damu za Dan žena

Obradujte Vašu damu za Dan žena

CENA SOJE NIJE BILA NA OVOM NIVOU OD 2012. GODINE! Veliki skok žitarice, vrednost kukuruza i pšenice u padu

CENA SOJE NIJE BILA NA OVOM NIVOU OD 2012. GODINE! Veliki skok žitarice, vrednost kukuruza i pšenice u padu

SJAJNE VESTI ZA POLJOPRIVREDNIKE: Država daje subvencije, poznato kada kreće isplata

SJAJNE VESTI ZA POLJOPRIVREDNIKE: Država daje subvencije, poznato kada kreće isplata

- Ova Mesna zajednica ima 800 stanovnika, mnogo mladih koji su odlučili da ostanu na selu i zato je neophodno da im obezbedimo adekvatne puteve. Na deonici u selu Makovište radi se 13 kilometara asfalta koji će biti od velikog značaja za sve meštane. Radiće se u četiri faze, a prema planu deonica će biti gotova do maja meseca - izjavio je prilikom posete selu Makovište ministar Momirović.

Osim u Makovištu u opštini Kojserić rekonstrukcija putne infrastrukture radi se u još tri mesne zajednice: Brajkovići, Seča Reka i Varda, a ukupna vrednost investicije iznosi 105 miliona dinara.

- Mašine su već na terenu, radi se punom parom i to na radost svih meštana. Putna infrastuktura na teritoriji opštine Kojserić je poprilično devastirana, u katastrofalnom stanju, jer nije ulagano ništa decenijama unazad. Sada se konačno stvari menjaju na bolje - rekao je predsednik opštine Kojserić, Žarko Đokić.

Tomislav Momirović
Foto: RINA

Ministar Momirović je naglasio da će dalja izgradnja auto-puta doneti brojne benefite svim građanima Zapadne Srbije, a između ostalog i meštanima Kosjerića.

- Država ulaže milijardu evra, kako bi se stvorila nova saobraćajna komunikacija. Kad radovi budu završeni od Užica do Beograda stizaće se za sat i po vremena. Auto-put dovešće nove investitore, a samim tim i nova radna mesta za žitelje ovog kraja. Epidemija jeste otežala sve poslove, ali mi činimo sve da se te posledice ne osete i radimo u tri smene, kako bi svi rokovi bili ispoštovani i to građani već mogu da vide i osete promene - zaključio je Momirović.

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
9 Beograd