fbpx
Skip to main content
poljoprivreda

DRŽAVA DELI BESPOVRATNA SREDSTVA ZADRUGAMA: Otvoren konkurs Ministarstva za brigu o selu

Udruženim zadrugarima bespovratna sredstva kroz Ministarstvo za brigu o selu

Ministarstvo za brigu o selu objavilo je danas javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava zadrugama. Udruženi domaćini širom Srbije moći će da za svoje ideje otvaranja ili širenja poljoprivrednig biznisa zatraže pomoć.

STRUČNI SKUP: Dan otvorenih vrata za preduzetnike

STRUČNI SKUP: Dan otvorenih vrata za preduzetnike

Stigle lepe vesti za Srbiju: Nastavlja se širenje trgovinske saradnje - potpisan sporazum sa Velikom Britanijom

Stigle lepe vesti za Srbiju: Nastavlja se širenje trgovinske saradnje - potpisan sporazum sa Velikom Britanijom

U Srbiji skoro 4.000 blokiranih firmi: Jedna grana privrede najviše pogođena

U Srbiji skoro 4.000 blokiranih firmi: Jedna grana privrede najviše pogođena

Kako u oglasu, objavljenom u našem listu stoji, radi se o Programu podrške razvoju zadrugarstva dodelom bespovratnih sredstava za unapređenje poslovanja i tehnološki razvoj zadruga na čitavoj teritoriji Republike Srbije.

Maksimalan iznos bespovratnih sredstava predviđen za novoformirane zemljoradničke i poljoprivredne zadruge iznosi 7,5 miliona dinara, dok stare zemljoradničke i poljoprivredne zadruge mogu da apliciraju i za 15 miiliona dinara.

Maksimalan iznos bespovratnih sredstava predviđen za turističke, zanatske i socijalne zadruge takoše je 7,5 miliona dinara.

- Dodeljeni iznos bespovratnih sredstava uključuje i porez na dodatu vrednost - piše u oglasu. - Dodeljena bespovatna sredstva će biti preneta jedinici lokalne samouprave na podračun za tekuće namenske tran transfere, a one ćeta sredstva preneti zadruzi na poseban namenski dinarski podračun otvoren kod Uprave za trezor.

Za realizaciju ovog Programa izdvojeno je ukupno pola milijarde dinara.

Podnosioci prijave na Javni konkurs mogu biti stare zemljoradničke i poljoprivredne zadruge, novoformirane zemljoradničke i poljoprivredne zadruge, turističke zadruge, zanatske zadruge, socijalne zadruge.

- Cilj Programa je sistem sko unapređenje poslovanja zadruga iz oblasti zemljoradnje, poljoprivrede, seoskog turizma i zanatstva, povećanje broja zadruga, razvoj zadružnog sistema i povećanje konkurentnosti na tržištu, kao i stvaranje mogućnosti da zadruga svojim poslovanjem doprinese održivom razvoju lokalne zajednice - kažu u Miinistartsvu za brigu o selu.

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
15 Beograd